Național Sănătate
Misiune specială a Forţelor Aeriene Române! Doi români, aduși în țară cu măsuri speciale de protecție din China
Misiune specială a Forţelor Aeriene Române! Doi români, aduși în țară cu măsuri speciale de protecție din China
09/02/2020 ⋅ 0 comentarii

O aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române a efectuat azi, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, un zbor pe ruta București – Berlin și retur, pentru repatrierea a doi cetățeni români provenind din regiunea Wuhan, China, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Cei doi cetățeni au fost transportați din China în Germania prin intermediul unor zboruri de evacuare medicală desfășurate în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală și având instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de comandorul Emil Tecuceanu și a avut la bord o echipă medicală aparținând SMURD București.

Ministerul Sănătății a anunțat, la rândul său,  că  ”Starea de sănătate a celor doi bărbați este bună și nu sunt confirmați până în acest moment cu coronavirus. Cele două persoane sunt asimptomatice, sunt în curs de testare și, conform procedurilor, vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spațiu special destinat din București, în care sunt respectate condițiile de izolare”.

Foto: Adrian Sultănoiu / CER SENIN - Revista Forțelor Aeriene

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.