Național Sport Ultima oră
Mesajul Anei-Maria Popescu de ziua celui mai titrat antrenor român al spadei tricolore, Dan Podeanu
Mesajul Anei-Maria Popescu de ziua celui mai titrat antrenor român al spadei tricolore, Dan Podeanu
07/02/2020 ⋅ 0 comentarii

Dan Podeanu, cel mai titrat antrenor român al spadei tricolore, împlinește astăzi 68 de ani. 

Fost campion național și balcanic la spadă, Dan Podeanu a condus, în calitate de antrenor, echipa de spadă seniori feminin a României spre cucerirea unui titlu olimpic (la Rio 2016), a două titluri de campioană mondială (2010 și 2011), și a patru titluri de campioană europeană. Tot el a fost antrenorul Anei Maria Popescu (Brânză) la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, când spadasina noastră a devenit vicecampioană olimpică.

Într-o postare pe pagina de socializare, Ana-Maria Popescu a transmis un mesaj plin de emoție ”de ziua domnului Mustață”. 

Mesaj de campioană

”De ziua domnului Mustață m-a izbit nostalgia și pentru câteva ceasuri m-am pierdut printre poze și gânduri.

Ne leagă atât de multe amintiri... începând de la primul cantonament, la Constanța, pe când eu eram doar un țâști-bâști de 13 ani și dânsul un antrenor pus pe fapte mari 

Habar nu aveam pe atunci că o să "îmbătrânim împreună"  țin minte doar că m-a pedepsit pe nedrept,  dar pentru asta a plătit cu vârf și îndesat de-a lungul anilor în care l-am albit... la propriu.

În ultimii 20 și ceva de ani am colindat, împreună, lumea în lung și-n lat am reușit să scriem, tot împreună, o pagină în istoria spadei românești și povestea merge mai departe... deși doar unul dintre noi se mai plimbă acum în jurul lumii, celălalt așteaptă cu emoție (și cu mesageria deschisă la orice oră) fiecare competiție și e mereu pregătit cu o vorbă bună... sau, după caz, cu una "de duh".

Sunt norcoasă și recunoascătoare pentru că viața mi-a scos în cale un astfel de OM și mi-aș dori din tot sufletul ca fiecare sportiv să aibă parte de un Dan Podeanu în viața lui.

Și ca să nu mai lungesc vorba, și să mă întorc la treabă (că e om bun, dar mă și ceartă când e cazul), pentru că singurul dar care ar conta cu adevărat pentru dânsul, ar fi să-i împlinesc "prezicerea de mama Omida" din 2004, după calificarea la JO Atena... "Aniță, bucură-te! Astăzi am reușit și Atena va fi prima ediție de JO din cele 5 la care vei participa" .

LA MULȚI ANI, domnule Mustață! Brânzica vă mulțumește!”

La mulți ani, Dan Podeanu! Nu doar ”Brânzica” vă mulțumește!

 

Foto: Ana-Maria Popescu

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.