Național Cultură
”Ulcior cu albăstrele” de Ștefan Luchian, cea mai bine vândută lucrare din colecția Pacea
”Ulcior cu albăstrele” de Ștefan Luchian, cea mai bine vândută lucrare din colecția Pacea
07/02/2020 ⋅ 0 comentarii

Lucrarea ''Ulcior cu albăstrele'' de Ştefan Luchian a fost cea mai bine vândută la licitaţia unei părţi a colecţiei de artă Ion şi Lucrezia Pacea, organizată marţi seara de Artmark la Palatul Cesianu-Racoviţă din Capitală, fiind cumpărată cu 20.000 de euro, anunță Agerpres.

Între lucrările adjudecate la sume ridicate s-au mai numărat "Ulcior cu flori de clematis" de Gheorghe Petraşcu, la 10.500 de euro, "Flori de câmp" de Ştefan Câlţia, la 4.500 de euro, "Mahoane la mal" de Ion Pacea, la 2.750 de euro, cromolitografiile "Nud albastru" de Henri Matisse, la 3.000 de euro, "Flori albastre de lupin" de Marc Chagall, la 2.500 de euro, acuarelele "Micuţa Tătăroaică", "Fetiţa acrobatului" şi "Interior" de Nicolae Tonitza, la 3.250 de euro, 4.250 de euro, respectiv 4.750 de euro.

De asemenea, printre obiectele cumpărate s-au numărat un lot din cositor, format din farfurie gravată (Sibiu, a doua jumătate a secolului al XVIII-lea) şi carafă (Sighişoara, secolul al XVII-lea), la 4.750 de euro, un potir transilvănean din argint aurit (1645), la 3.750 de euro, un covor oltenesc din lână, producţie mânăstirească (sfârşitul secolului al XIX-lea), la 1.600 de euro, o icoană pe lemn în două registre, cu ferecătură (şcoală grecească, secolul al XIX-lea) şi o icoană pe lemn (şcoală rusească, a doua jumătate a secolului al XIX-lea), fiecare la 1.000 de euro.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.