Din Arad Ultima oră
Obiectivele turistice și istoria meleagurilor arădene, prezentate pe noul portal al turismului lansat de CJA
Obiectivele turistice și istoria meleagurilor arădene, prezentate pe noul portal al turismului lansat de CJA
07/02/2020 ⋅ 0 comentarii

Consiliul Județean Arad a anunțat lansarea noii imagini a site-ului Centrului Național de Informare și Promovare Turistică al județului Arad.

 Site-ul https://www.cniptarad.ro/ro a trecut printr-un proces de modernizare și îmbunătățire, cu scopul de a prezenta informațiile turistice într-un format intuitiv și modern.

Cu ce vine în plus noul site

-Hartă interactivă cu întreg județul Arad, toate obiectivele turistice fiind vizibile pe hartă iar cel mai apropriat obiectiv turistic va fi semnalat către vizitatorul platformei, el putând naviga către acesta cu ajutorul Google Maps.

 -Localizare locație (obiectiv turistic, cultural etc) după locația curentă a utilizatorului, facilitate care necesită activarea de către utilizator a locației și acceptarea scriptului care rulează pe site.

 -Platforma web va fi de tip responsive, adaptată pentru PC/Mac, telefoane mobile tip smartphone și tablete, astfel încât să afișeze conținutul paginii Serviciului Centrul Național de Informare și Promovare Turistică al Județului Arad în funcție de rezoluția ferestrei de afișare.

 -Galerie foto avansată aferentă fiecărui obiectiv turistic cu posibilitatea de a încărca până la 10 fotografii de calitate HD.

 -Posibilitatea de afișare a videoclipurilor.


”Astăzi am prezentat, alături de Andrei Ando, directorul Direcției de Comunicare, Strategii și Administrație Publică, trei noi aspecte ale turismului arădean, pregătite pentru anul 2020:

- revitalizarea site-ului de prezentare turistică a judeţului: www.cniptarad.ro

- crearea unui catalog al valorilor materiale şi imateriale ale judeţului Arad, în plan istoric, cultural, tradiţional, sportiv etc.

- transformarea Aradului într-o destinație atractivă pentru un city-break.

Site-ul va fi modificat în funcţie de sugestiile pe care le vom primi, informaţiile referitoare la obiectivele turistice ale judeţului Arad vor fi actualizate sau suplimentate, în funcţie de datele noi pe care am putea să le primim” a precizat vicepreședintele CJA, Răzvan Cadar. 

De asemenea, sunt în pregătire o serie de evenimente: în luna mai va avea loc un concurs pentru desemnarea prăjiturii simbol a Aradului, în luna august va avea loc un concurs culinar pentru stabilirea preparatului simbol al gastronomiei arădene, iar în luna octombrie se va desemna vinul Aradului.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.