Național Din Arad Învățământ Cultură Ultima oră
Materiale didactice vechi, expuse la Complexul Muzeal Arad
Materiale didactice vechi, expuse la Complexul Muzeal Arad
13/10/2022 ⋅ 0 comentarii

Pentru că este toamnă și a sunat de ceva timp primul clopoțel, Complexul Muzeal Arad a organizat o expoziție intitulată: Materiale didactice vechi.

Materialele didactice sunt cunoscute de fiecare dintre noi, fiind resurse pe care dascălii le pot utiliza în procesul de învățare cu elevii.

Poate unii dintre dumneavoastră se întreabă de ce sunt folosite? Răspunsul la această întrebare este foarte simplu: pentru că simplifică și facilitează procesul de învățare. Ele sunt concepute pentru a stimula și dezvolta interesul elevului.

Odinioară materialul didactic era pregătit de către dascăl pentru a desăvârși metoda de învățare și ținea foarte mult de materialele găsite, inventivitatea persoanei care le realiza și nu în ultimul rând de posibilitățile materiale.

Ulterior au apărut mai mulți editori/ firme specializate care dezvoltă aceste resurse didactice.

Tipul materialului didactic variază foarte mult în funcție de obiective, caracteristicile elevilor dar și de condițiile de studiu.

Expoziția ”Materiale didactice vechi” dorește să aducă în atenția publicului vizitator obiecte care au ajutat cândva atât dascălul cât și elevul să ducă la bun sfârșit procesul de învățare.

Astfel publicul care va trece pragul Complexului Muzeal Arad va putea vedea: manuale vechi, atlase, culegeri, îndrumătoare pentru utilizarea manualelor, carți care explicau modul în care trebuia confecționat un material didactic, dicționare, cărți tematice despre modul cum trebuia să relaționeze școala cu familia dar și rigle de calcul, trusă cu corpuri geometrice, materiale de laborator, eșantioane mineralogice, malacologice, mamifere și păsări naturalizate, mulaje, preparate biologice în lichid, trusă pentru determinarea ph-ului solului, ustensile de scris, planșe didactice, fotografii etc.

Expoziția s-a deschis începând cu data de 11 oct. 2022.

Personalul Complexului Muzeal Arad vă așteaptă cu drag. 

Dr. Camelia Patko

Foto: Nelu Scripciuc


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.