Național Ultima oră
Veteranul de război Aurel Antonie, cel mai vârstnic dintre maiorii Armatei, a trecut la cele veșnice la 105 ani
Veteranul de război Aurel Antonie, cel mai vârstnic dintre maiorii Armatei, a trecut la cele veșnice la 105 ani
06/02/2020 ⋅ 1 comentarii

Ne mor veteranii! Maiorul în rezervă Aurel Antonie, care a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial, s-a stins din viață miercuri, 5 februarie, la Horezu, la vârsta de 105 ani.

Maiorul de 105 ani era un orfan al Primului Război Mondial și un prizonier al Celui de-Al Doilea.

Născut în comuna Folești -Tomșani din jud. Vâlcea, în data de 26 octombrie 1914,  la nici 5 ani a rămas orfan de tată, care a murit în Primul Război Mondial.

În anul 1941 a participat pe front în Legiunea Jandarmeriei Olt, din cadrul Diviziei 11 Infanterie, Corpul I Armată Craiova, în Campania din Est, în Basarabia, având gradul de caporal și funcția de comandant de grupă. După câteva zile a fost luat prizonier, petrecând aproape 8 ani în lagărele din Odessa, Siberia, Turkistan și Stalingrad.

S-a întors în țară în anul 1951, unde îl aștepta soția și copilul.

În anul 2019, cu prilejul Zilei Armatei dar și împlinirii a 105 ani de viață, pentru faptele săvârșite pe câmpul de luptă a fost avansat la gradul de maior în retragere, conform ordinelor generale emise de Ministerul Apărării Naționale.

Dumnezeu să ni-l odihnească în pace!


Foto: Direcția Calitatea Vieții Personalului 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

06.02.2020 20:54
Gall Viorica
Dumnezeu sa il odihneasca in pace ! Condoleante familiei indurerate !
Tatal meu a lyptst ca pilot aviator in cel de al doilea razboi mondial , ranit si decorat de Regele Carol I , dar care a murit in anonimat si batjocorit de autoritatile comuniste , ale statului si satului in care s-a nascut, a crescut si a plecat la razboi fiind si fiu orfan al unui alt erou din primul razboi mondial din 1916 ! Care este misterul ca de ai mei nu a stiut nimeni ?