Național Din Arad Ultima oră
Sportive din cinci țări vor concura la Arad Trophy, un regal internațional al gimnasticii ritmice
Sportive din cinci țări vor concura la Arad Trophy, un regal internațional al gimnasticii ritmice
29/09/2022 ⋅ 0 comentarii

Așa cum ne-am obișnuit, în fiecare început de toamnă avem parte de tradiționala competiție internațională de gimnastică ritmică intitulată “Arad Trophy”, la care și în acest an se anunță o participare numeroasă, cu sportive venite de la cluburi din România, dar și din alte patru țări: Ucraina, Moldova, Bosnia și Croația.

 La start aveam și sportive din Ungaria și Serbia, dar tot în această perioadă au loc competiții cu caracter național în țările vecine, astfel că gimnastele respective au fost în imposibilitatea să onoreze concursul din orașul nostru. Clubul organizator al competiției din Polivalenta locală este CSM Arad, cu antrenoarea Daniela Chiriac în același rol de gazdă primitoare:

Ultima repetiție înainte de Campionatele Naționale și Cupa României

“Avem sportive de la două cluburi din Bosnia, două din Croația, avem și din Moldova, plus o sportivă din Ucraina, care va concura pentru un club din Brașov. CSM Arad va avea în competiție 22 de gimnaste, care vor concura la toate categoriile de vârstă, de la cele mai mici, 2015, până la senioare. Vor fi două zile de concurs, sâmbătă și duminică, începând cu ora 09:30 până seara, la 19, iar intrarea este liberă, așteptăm la sală cât mai mulți arădeni. Se va concura individual și pe ansambluri, iar competiția este o bună și utilă repetiție înaintea Campionatelor Naționale de junioare și senioare, de la București, tot din octombrie. Avem o participare numeroasă și în acest an, mai ales cluburi din țară, pentru că la noi este frumos, la place mult aici. În acest format, cu Arad Trophy având caracter internațional, este a treia ediție, cu siguranță va rămâne un concurs tradițional, cu care vrem să ne mândrim, doar pandemia ne-a pus ceva probleme, dar acum ne bucurăm că totul a revenit la normal. Mulțumim sponsorilor și partenerilor noștri, părinților și tuturor celor care ne sprijină pentru buna organizare a acestei frumoase competiții”, ne-a declarat antrenoarea de la CSM Arad, Daniela Chiriac.

Patru arădence, spre lotul național de ansamblu al senioarelor!

“Arad Trophy” este o ultimă repetiție pentru sportivele din România înaintea Campionatelor Naționale de junioare și senioare și a Cupei României, programate în perioada 21-23 octombrie, la București, pentru ca sezonul intern să se încheie cu Festivalul Național de Gimnastică Ritmică și Campionatul Național de Ansambluri, ambele urmând să aibă loc la Brașov, în 19-20 noiembrie. În perspectivă avem un an 2023 destul de interesant și promițător pentru sportivele de la CSM Arad, patru dintre ele, Alenia Biringer, Antonia Stănescu, Catrina Buniov și Dalia Marin, fiind în grafic pentru lotul național de ansamblu al senioarelor: “Anul viitor, în luna mai, avem Campionat European și trebuie să ne pregătim cât mai bine cu acest lot de ansamblu, unde de la noi avem patru sportive, majoritatea dintre ele aflate în primul an de seniorat. Vor concura cu sportive mai mari decât ele, de 20 sau 20 și ceva de ani, deci va fi destul de greu. Dar, trebuie să fim pregătiți și să ne ridicăm la un nivel cât mai bun”, mai spune Daniela Chiriac, antrenoare a acestui lot, dar și arbitru internațional.

CSM Arad

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.