Național Din Arad Învățământ Ultima oră
Rareș Giurgiu, elev la „Moise Nicoară”, pe podium la Concursul Național „Parteneriat în educație-prezent și perspective”
Rareș Giurgiu, elev la „Moise Nicoară”, pe podium la Concursul Național „Parteneriat în educație-prezent și perspective”
26/09/2022 ⋅ 0 comentarii

Rareș Giurgiu, elev în clasa a XII-a D la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad și președinte al  Consiliului Județean al Elevilor, a obținut premiul al III-lea la Concursul Național „Parteneriat în educație - prezent și perspective”, care s-a desfășurat în perioada 10-12 septembrie la Sulina.

Concursul a constat în prezentarea unui proiect educațional original realizat de elevi, în parteneriat cu diverse instituții și ONG-uri și implementat în anul școlar 2021-2022. 

Rareș Giurgiu a prezentat proiectul „Siguranță și acceptare pentru o școală primitoare”, realizat în cadrul Consiliului Județean al Elevilor din Arad și coordonat de doamna inspector Moler Ioana Camelia. Proiectul a avut ca scop reducerea fenomenului de bullying prin creșterea gradului de toleranță și siguranță a comunității școlare, având la bază principiile educației „de la egal la egal”. 

 „Mă bucur că proiectul nostru a avut parte de apreciere și la nivel național, în cadrul concursului care a reprezentat pentru mine mai mult decât o competiție, acesta fiind o sursă veritabilă de idei și bune practici pentru dezvoltarea de viitoare proiecte educaționale.”, a declarat Rareș. 

Concursul a fost organizat de Palatul Copiilor din Tulcea cu sprijinul Ministerului Educației.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.