Național Ultima oră
Pugiliştii români au câștigat patru medalii de aur la Turneul Internaţional de la Sarajevo
Pugiliştii români au câștigat patru medalii de aur la Turneul Internaţional de la Sarajevo
26/09/2022 ⋅ 0 comentarii

Pugiliştii români Alexandru Buleu (cat. 67 kg), Saly Palapuic (54 kg), Florin Ioniţă (60 kg) şi Tiu Doruleţ (71 kg), din cadrul lotului naţional de tineret de box, au cucerit medalii de aur la turneul internaţional de la Sarajevo, informează Federația Română de Box pe pagina de socilaizare. 

În finalele de duminică, Buleu (Farul Constanţa) l-a surclasat pe medaliatul european Ganda Coulibaly (Spania), Palapuic (Pandurii TgJiu) a trecut cu decizie unanimă de macedoneanul Petar Arsovski, Ioniţă (Rapid Bucureşti) l-a dominat autoritar pe Daniel Rodriguez (Spania), iar Tiu Doruleţ (CS Dinamo) l-a trimis făcut KO, în prima repriză, pe Eldar Hadzik (Bosnia).

Pe lângă cele patru medalii de aur pentru sportivii tricolori, Florin Ioniţă a primit trofeul de ''Cel mai tehnic boxer al competiţiei'', iar Tiu Doruleţ a fost distins cu premiul de ''cel mai bun boxer al turneului''.

Echipa de tineret a României, condusă la acest turneu de antrenorii Francisc Vaştag, Ilie Captari şi Gheorghe Napoleon, se pregăteşte pentru Campionatele Mondiale din Spania, din luna noiembrie.


Foto: Federatia Romana de Box

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.