Național Din Arad Cultură Ultima oră
Cei mai performanți violonceliști ai României, la Arad de Ziua Internațională a Muzicii
Cei mai performanți violonceliști ai României, la Arad de Ziua Internațională a Muzicii
21/09/2022 ⋅ 0 comentarii

Euforica, ediția a VI-a a turneului ansamblului Violoncellissimo va cuprinde Aradul de Ziua Internațională a Muzicii, recitalul celor mai performanți violonceliști ai României desfășurându-se pe scena Palatul Cultural, Sâmbătă, 1 octombrie 2022, la ora 19.00.

"De patru ani străbatem ţara în fiecare toamnă în această formulă, aparent aceeaşi, dar în permanenţă alta, pentru că în fiecare an ni se alătură noi membri. Ne place enorm ceea ce facem și dorim să oferim ascultătorilor noștri momente de neuitat prin prezentarea diferitelor ipostaze de exprimare ale violoncelului” afirmă violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului şi directorul general al Filarmonicii George Enescu.

"În ultimii ani am spart toate barierele repertoriale, aducând în fața publicului lucrări celebre din muzica clasică, dar și incluzând în programele noastre alte genuri muzicale care se potrivesc cu profilul violoncelului și cu spiritul nostru, al interpreților. Ne place să ne adresăm tuturor categoriilor de public, oferindu-le piese de muzică clasică, jazz, rock, folclor, muzică de film și divertisment. Concertele noastre transmit emoție, poezie, energie, optimism și speranță”  adaugă renumitul violoncelist.

PROGRAM

Johann Schrammel - Marș

G. Fr. Handel - Passacaglia

P.I. Ceaikovski - Aria lui Lensky

Astor Piazzolla - Oblivion și Libertango

Jacques Offenbach - Can Can

Dimitri Şostakovici - Vals

Suită folclorică românească

Radu Sinaci - Tribute to Mozart

Radu Sinaci - Beethoven Rocks…

Saint Saens / Radu Sinaci - Bacchanale

Sabin Pautza (arr.)- The Final Countdown

Mozart/Say - Alla Turca Jazz Rock


Bilete pot fi achiziționate pe bilete.ro.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.