Național Din Arad Ultima oră
Slujbă de pomenire și depuneri de coroane pentru Eroii Detașamentului Păuliș
Slujbă de pomenire și depuneri de coroane pentru Eroii Detașamentului Păuliș
17/09/2022 ⋅ 0 comentarii

Memoria este frumoasă și sănătoasă. Și începem prin a spune asta tocmai pentru a ne aminti, după cuvintele Regelui Mihai, că „Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie”. 

Astăzi, 17 septembrie 2022, la 78 de ani de la luptele duse la Păuliș,  oficialitățile de la nivelul județului Arad și de la nivel local - Lipova și Păuliș, au adus ca în fiecare an la această dată un omagiu eroilor din Detașamentul Păuliș pentru luptele eroice din septembrie 1944 pe care le-au purtat împotriva trupelor horthyste pe teritoriul judeţului Arad, pentru apărarea Defileului Mureşului dar şi a suveranităţii şi integrităţii patriei.

Organizate de comunitatea arădeană, prin toate structurile ei, ceremoniile s-au desfășurat la bustul Cpt. Ioan Fătu din centrul localității Păuliș, la cimitirul eroilor din Radna, în biserica ortodoxă din Păuliș, unde Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit o slujbă de pomenire, iar în final la impresionantul Monument al Eroilor care stă de veghe, spre neuitare, Aradului și tuturor celor care trec pe drumul național 7.

Să avem încă în viață veterani ai bătăliei de la Păuliș este o binecuvântare. Tocmai de aceea, prezența veteranului Streian Nicolae Pavel din Lugoj, profesor de matematică, în vârstă de 98 de ani, a fost una care nu putea trece neobservată cu atât mai mult cu cât acesta a împărtășit celor prezenți momente din luptele din urmă cu 78 de ani.


Foto: Prefectura Arad


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.