Din Arad Cultură Religie Ultima oră
Părintele Dumitru Stăniloae, omagiat la Arad în cadrul conferinței ”Spiritualitatea filocalică siriacă”
Părintele Dumitru Stăniloae, omagiat la Arad în cadrul conferinței ”Spiritualitatea filocalică siriacă”
01/11/2019 ⋅ 0 comentarii

Părintele Profesor Dumitru Stăniloae, personalitate-reper a filocaliei și culturii teologice românești, va fi omagiat la Arad, în cadrul conferinței ”Spiritualitatea filocalică siriacă” susținută de Părintele Agapie Corbu.

”Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Părintele Agapie Corbu va conferenția joi, 14 noiembrie 2019, la Sala „Regele Ferdinand” din Arad, începând cu ora 18, 30. Tema conferinței: Spiritualitatea filocalică siriacă. Preacuviosul Părinte Protosinghel Agapie, iubitor de filocalie și traducător de texte patristice și filocalice, va prezenta publicului arădean subiecte de actualitate despre Părinții reprezentativi ai spiritualității filocalice siriene, pe unii traducându-i și în limba română”, a spus Părintele Arhimandrit Teofan Mada.

Această manifestare este închinată Comemorării traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română, fiind un omagiu adus Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae, personalitate-reper a filocaliei și culturii teologice românești, care, prin ostenelile lui creative și cărturărești, a contribuit la luminarea credincioșilor prin texte ale iubirii de frumos divin, prin cultură și la trezirea conștiinței românești. 

Intrarea este liberă.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.