Național Din Arad Ultima oră
Radu Ciuceanu, fost deținut politic și membru de onoare al Academiei Române, a trecut la cele veșnice la 94 de ani
Radu Ciuceanu, fost deținut politic și membru de onoare al Academiei Române, a trecut la cele veșnice la 94 de ani
12/09/2022 ⋅ 0 comentarii

Radu Ciuceanu, fost deținut politic, istoric și membru de onoare al Academiei Române, a trecut la cele veșnice la vârsta de 94 de ani.

Anunțul a fost făcut de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

„A decedat astăzi, 12 septembrie, fostul deținut politic Radu Ciuceanu.

Radu Ciuceanu s-a născut la 16 aprilie 1928, în Arad. A fost Membru în Mișcarea Națională de Rezistență din Oltenia, condusă de generalul Iancu Carlaonț. La 18 septembrie 1948 a fost arestat și condamnat la 15 ani de temniță grea. A executat pedeapsa în închisorile Craiova, Pitești, Jilava, Târgșor, Gherla, Dej, Jilava, Văcărești și Poarta Albă și a fost eliberat la 18 septembrie 1963, dar a rămas în atenția Securității.

În 1970 a terminat Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti și a lucrat ca arheolog la Institutul de Arheologie şi mai târziu la Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie al Municipiului Bucureşti.

În 1990 a fost unul dintre fondatorii Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, iar în 1993 a fondat Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului, pe care l-a condus de atunci ca director.”, au scris reprezentanții Institutului pe pagina de socializare.


Foto: Ziarul Lumina 


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.