Din Arad Religie Ultima oră
Paraclisul Facultății de Teologie, târnosit în ziua trecerii la cele veșnice a Părintelui martir Ilarion V. Felea
Paraclisul Facultății de Teologie, târnosit în ziua trecerii la cele veșnice a Părintelui martir Ilarion V. Felea
11/09/2022 ⋅ 0 comentarii

Ziua de 18 septembrie a acestui an, în care se face pomenirea trecerii la cele veșnice, în chip martiric, a părintelui profesor Ilarion V. Felea, ocrotitorul spiritual  al așezământului teologic arădean, va fi încununată cu slujba de târnosire a capelei Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, eveniment înscris în programul dedicat aniversării Bicentenarului Teologiei Arădene (1822-2022).

După ce în anul 2004 au fost finalizate lucrările de înălțare a bisericuței de lemn, capela fiind atunci binecuvântată de Înaltpreasfințitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, pentru a se putea săvârși sfintele slujbe și practica studenților teologi, acum, după finalizarea lucrărilor de pictură, precum și a lucrărilor de restaurare, exterioară și interioară a clădirii Facultății de Teologie, în prezența mai multor ierarhi ai Sinodului Bisericii Ortodoxe Române, va avea loc slujba de târnosire. La aceasta se adaugă și slujba de binecuvântare a lucrărilor ample de reabilitare a clădirii facultății.

Evenimentul va debuta la ora 8.00 cu întâmpinarea ierarhilor, continuându-se cu rânduiala târnosirii și cu slujba Sfintei Liturghii, ce va fi săvârșită la altarul de vară din curtea interioară a Facultății de Teologie. Cu acest prilej, după tradiția îndătinată, toți credincioșii vor putea trece prin sfântul altar, nou sfințit, spre a se închina.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.