Din Arad Utile Din Bucătăria Lui Eliss Ultima oră
Din Bucătăria Lui Eliss: Curry de năut cu lapte de cocos
Din Bucătăria Lui Eliss: Curry de năut cu lapte de cocos
01/02/2020 ⋅ 0 comentarii

Bună dimineața, stimați cititori! Astăzi vin în întâmpinarea curiozității voastre gastronomice cu o rețetă foarte îndrăgită de cei care au încercat-o, mai ales datorită unui ingredient care ne duce cu gândul la locuri exotice: nuca de cocos. Folosită adesea pentru deserturi, nuca de cocos poate reprezenta „cireașa de pe tort” în preparatele sărate, fiind aproape neutră la gust. 

E o rețetă ușoară și rapidă , cu condiția să lăsați năutul minim 12 ore în apă, pentru hidratare și o fierbere mai rapidă. Puteți desigur să cumpărați năut la conservă care este deja fiert însă aromele nu vor fi aceleași. Năutul, denumit și mazăre egipteană, are numeroase beneficii pentru sănătate, puține calorii și un aport semnificativ de acid folic, magneziu și fier. 

Ingrediente:

-300 g năut

-o conservă lapte de cocos

-100 ml lapte de cocos

-2 linguri de curry pudră

-sucul de la o lămâie

-pătrunjel

-sare, piper

Mod de preparare

Năutul se fierbe timp de o oră la foc mediu, după ce a fost lăsat la hidratat după cum am menționat anterior. 

Se adaugă laptele de cocos într-o oală cu pereții înalți, se adaugă curry, sare, piper și sucul de lămâie, se amestecă, se adaugă năutul fiert și laptele de cocos și se mai lasă, la fiert, la foc mic, încă 10 minute. Se adaugă pătrunjel tocat care este o sursă excelentă de vitamina C, necesară pentru acest anotimp. 

Se servește în jumătăți de nucă de cocos proaspătă. Nuci întregi găsiți prin marketuri mai mari. Pentru a le desface, mai întâi, găurind „ochii” de pe coajă, se scoate apa de cocos care se poate bea și băgati nuca întreagă la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 15 minute (coaja va crăpa singură). E alternativa lejeră la adresa spartului cu cuțitul sau ciocanul. Pulpa rămasă se poate scoate cu un cuțit și, într-un blender, se poate mărunți și folosi pentru alte preparate. Și cam atât! 

Vă doresc poftă bună, un sfârșit de săptămâna cu bucurii și liniște! 

Pe sâmbăta viitoare, cu o nouă rețetă Din Bucătăria Lui Eliss!

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.