Național Din Arad Ultima oră
Peste 200 de jucători din zece țări participă la Festivalul Internațional de Șah Arad
Peste 200 de jucători din zece țări participă la Festivalul Internațional de Șah Arad
09/08/2022 ⋅ 0 comentarii

Peste 200 de jucători din zece țări participă, în perioada 8-14 august, la a XV-a Ediție a Festivalului Internațional de Șah Arad.

Programul cuprinde trei evenimente principale și multe evenimente conexe ce fac deliciul iubitorilor de șah. Capul de afiș al evenimentului va fi ARED Open, openul general care anul acesta adună la start jucători din 10 țări și care îi are printre favoriți pe marii maeștri Nikola Sedlak din Serbia Marius Manolache din România dar și pe maestrul internațional de la Vados Arad, Alexandru David, favorit nr. 5. Turneul care revine după 15 ani la denumirea cu care a debutat, ARED OPEN, a început luni de la ora 16.00, la Hotel Continentatl din Arad.

Turneul amatorilor, deschis jucătorilor cu un rating maxim de 1600 va începe miercuri 10 august, iubitorii șahului putându-se înscrie până în chiar ziua începerii competiției, în timp ce turneul copiilor până în 12 ani va începe sâmbătă 13 august. 

Printre noutățile din acest an care se anunță deja printre evenimentele favorite se află și premiul de frumusețe care se va acorda în fiecare zi celei mai frumoase partide, premiu care va fi acordat în baza unui punctaj cumulat din rezultatele unui juriu specializat și votul publicului.

Partidele pot fi urmărite și live pe site-ul turneului, aradopen.ro.

 Acest eveniment este organizat cu ajutorul partenerilor Centrul Municipal de Cultură Arad, ARED, IFB Finwest și magazinuldesah.ro.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.