Național Cultură Ultima oră
Alexandru Tomescu: „La Sângeru, muzica s-a întâlnit cu poezia datorită viziunii lui Lucian Avramescu”
Alexandru Tomescu: „La Sângeru, muzica s-a întâlnit cu poezia datorită viziunii lui Lucian Avramescu”
09/08/2022 ⋅ 0 comentarii

Luna august, devenită emblematică pentru Muzeul Pietrei, din Sângeru – Prahova, prin concertul susținut de Alexandru Tomescu, la vioara Stradivarius, își va avea și anul acesta continuitate, chiar dacă fără prezența fizică a poetului Lucian Avramescu, cel care a gândit evenimentul devenit tradiție.

Evenimentul va avea loc miercuri, 17 august, la ora 17.00, vioara Stradivarius, mânuită cu talent și dragoste de muzică, de Alexandru Tomescu, se va auzi din nou în incinta muzeului. Evenimentul se va desfășura așa cum l-a gândit de la debut, poetul Lucian Avramescu. Prima parte va fi destinată concertului solo la vioară, susținut de Alexandru Tomescu, urmând ca a doua parte să fie dedicată unei cărți, de astă dată „Confesiuni la Poarta Cerului”, volum care cuprinde ultimele scrieri ale poetului Lucian Avramescu.

„Nu îmi este deloc ușor să revin la Sângeru, la Muzeul Pietrei, știind că Lucian nu mai este. Unchiul meu a creat acolo un loc magic, plin de poezie, care îi transpune pe cei care îi trec pragul, în altă lume. Încă de când am cântat pentru prima dată la Muzeul Pietrei, am simțit din plin energia locului – cântam pe o scenă din piatră, suspendat între cer și pământ. Muzica este la ea acasă oriunde există cineva dornic să o asculte, să împărtășească această stare de grație. La Sângeru, muzica s-a întâlnit cu poezia, datorită viziunii lui Lucian Avramescu. Acest superb eveniment estival trebuie să continue. Arta, frumosul și esteticul trebuie să își aibă locul în viața noastră, în fiecare zi. Și de undeva de sus, sunt sigur că Lucian se va bucura de tot ceea ce va vedea și va auzi”, a declarat violonistul Alexandru Tomescu pentru Ampress.

 Reamintim că intrarea va fi liberă, ca în fiecare an, pentru iubitorii de muzică, de carte, de cultură.


Foto: Ampress


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.