Național Ultima oră
Întâlnirea campionilor: David Popovici, față în față cu primul înotător din lume care a cucerit aurul la 100 şi 200 m la aceeaşi ediţie a Mondialelor!
Întâlnirea campionilor: David Popovici, față în față cu primul înotător din lume care a cucerit aurul la 100 şi 200 m la aceeaşi ediţie a Mondialelor!
04/08/2022 ⋅ 0 comentarii

Zi istorică! David Popovici s-a întâlnit cu americanul Jim Montgomery care, în urmă cu 49 de ani, devenea primul înotător din lume care a cucerit aurul la 100 şi 200 m la aceeaşi ediţie a Mondialelor.

Cea care a reușit să îi aducă față în față pe cei doi campioni a fost nimeni alta decât Camelia Potec. 

„Având prieteni în SUA am încercat să ajung la această legendă a înotului mondial şi să se cunoască cu David. Am reuşit acest lucru, iar întâlnirea dintre cei doi a fost una incredibilă. Jim a urmărit cursele lui David, a fost emoţionant să-i văd împreună”, a spus Camelia Potec, conform News.ro.

Jim Montgomery, acum în vârstă de 67 de ani, a schimbat impresii cu Popovici, i-a oferit sfaturi tânărului sportivul român şi a rememorat împreună cu acesta cursele sale din urmă cu aproape 50 de ani.

„Sunt multe similarităţi între noi, dar şi câteva diferenţe. Eu eram cu 8-9 luni mai mare decât el atunci când am câştigat medaliile de aur la 100-200. Eram într-o cu totul altă eră a nataţiei atunci, eram în primul an la facultate, înotam cu deţinători de recorduri, David este un erou deja în România, toată lumea îi urmăreşte cursele… Am discutat despre ce îşi doreşte să facă mai departe, despre cum să elimine stresul, cum să se relaxeze” , a spus Jim Montgomery, câştigător a cinci titluri mondiale şi 3 olimpice la nataţie.

Americanul care încă este în fenomen, antrenând tineri şi participând la curse demonstrative, i-a împărtăşit lui Popovici câteva dintre secretele sale şi a mărturisit că este sigur că românul îşi va îmbunătăţi timpii, conform aceleiași surse. 

„Cu siguranţă ştie că va fi şi mai rapid în viitor. Este un tânăr foarte inteligent. Voi merge la Paris, la Jocurile Olimpice din 2024, şi voi fi cu ochii pe el. Cu siguranţă va fi mai puternic din punct de vedere fizic, aşa a fost şi cazul meu, la 21 de ani înotam cu o secundă şi jumătate mai rapid decât am făcut-o la 18-19 ani. I-am oferit multe sfaturi, îl aşteaptă provocări mari şi sunt convins că el va da 110% din tot ce poate, atât la antrenamente, cât şi în competiţii”.

Andrei Rădulescu, omul din spatele performanţelor lui David Popovici, numai cuvinte de laudă din partea lui Montgomery.

„Este un antrenor foarte tânăr şi l-am întrebat un singur lucru: care crezi că este cel mai mare plus acum în nataţie. Mi-a dat un răspuns perfect: am mult mai multă informaţie, am totul pe laptop, ştiu totul despre orice cursă pe care o face David, orice moment al oricărei curse. Acum pot să ajuţi un sportiv mult mai mult decât înainte, tehnologia a ajuns la un nivel incredibil” , a spus Jim Montgomery.


Foto: Digi Sport

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.