Național Ultima oră
Veteranul de război Nicolae Sima a împlinit venerabila vârstă de 101 ani
Veteranul de război Nicolae Sima a împlinit venerabila vârstă de 101 ani
04/08/2022 ⋅ 0 comentarii

Veteranul de război colonel în retragere Nicolae Sima a împlinit venerabila vârstă de 101 ani. 

Cu acest prilej, veteranul de război a fost vizitat de către reprezentanți ai Direcției calitatea vieții personalului, în cadrul programului „Acasă la veterani”.

Nicolae Sima s-a născut la 1 august 1921, în satul Racovița din județul Argeș, într-o familie de agricultori, cu 9 frați, trei băieți și șase fete. A urmat cursurile școlii gimnaziale în localitatea natală și apoi o școală de meserii, specializându-se ca dogar.

Pe front a participat în perioada 1942-1944, în cadrul Regimentului 30 Dorobanți Câmpulung Muscel, la Carei și Satu Mare, având funcția de comandat de gardă.  

Când unul dintre frați, Ion Sima, a decedat pe frontul din Crimeea în 1942 și celălalt frate, Gheorghe Sima, a fost rănit, distinsul veteran a fost lăsat la vatră, considerându-se că avea o situație familială foarte grea. Imediat însă a fost concentrat timp de 6 luni într-o unitate de jandarmi în zona administrativă. Între timp s-a căsătorit cu Elena Popa și au avut împreună un băiat și o fată.

După război a lucrat în agricultură până la ieșirea la pensie. Calitățile sale de gospodar și organizator au făcut să fie numit brigadier în cadrul CAP-ului din comună.

Pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă venerabilul veteran de război a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945)”, a transmis Mirela Florian. 

„La ceas aniversar, îi transmitem și noi multă sănătate și bucurii alături de cei dragi și îl asigurăm de întreaga noastră stimă și deosebit respect pentru tot ceea ce a făcut pentru patrie”, au scris pe pagina de socializare reprezentanții Direcției calitatea vieții personalului. 

Foto: Lt.col. Flavius Neagoe    

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.