Life Ultima oră
NASA a publicat o nouă fotografie spectaculoasă făcută cu ajutorul telescopului spațial James Webb
NASA a publicat o nouă fotografie spectaculoasă făcută cu ajutorul telescopului spațial James Webb
03/08/2022 ⋅ 0 comentarii

NASA a publicat o nouă fotografie spectaculoasă făcută cu ajutorul telescopului spațial James Webb. Telescopul a fotografiat galaxia „roată de căruță”, aflată la aproximativ 500 de milioane de ani lumină de Calea Lactee și rezultată din coliziunea la viteză mare dintre o galaxie spiralată și o galaxie mai mică.

„Telescopul spațial James Webb al NASA a privit în haosul Galaxiei roată-de-cărță, dezvăluind noi detalii despre formarea stelelor și despre gaura neagră aflată în centrul galaxiei.

Capacitățile puternice infraroșu ale Webb au produs această imagine detaliată a galaxiei cu alte două mici galaxii-companion, pe fundal putând fi văzute multe alte galaxii.

Imaginea ne furnizează o nouă perspectivă cu privire la felul în care această galaxie s-a schimbat de-a lungul a miliarde de ani”, a transmis NASA.

Astronomii au mai încercat să fotografieze această galaxie și cu telescopul spațial Hubble, predecesorul lui Webb, însă ea a fost dificil de observat din cauza cantităților de praf cosmic care o acoperă. Telescopul James Webb, însă, este capabil să detecteze mult mai bine lumină infraroșie, ceea ce a ajutat la fotografierea misterioasei galaxii.


Foto: NASA / Profimedia Images

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.