Național Ultima oră
Echipa feminină a României a obținut a cincea victorie la Olimpiada de Șah de la Chennai
Echipa feminină a României a obținut a cincea victorie la Olimpiada de Șah de la Chennai
02/08/2022 ⋅ 0 comentarii

Echipa feminină a României a obţinut, marţi, a cincea victorie consecutivă la Olimpiada de şah de la Chennai (India), 2,5-1,5 cu Polonia.

Mihaela Sandu a învins-o pe Monika Socko, iar Elena-Luminiţa Cosma s-a impus în meciul cu Michalina Rudzinska, în timp ce partida dintre Irina Bulmaga şi Alina Kashlinskaya au făcut remiză. Alessia-Mihaela Ciolacu a fost învinsă de Oliwia Kiolbasa.

România a urcat pe locul al treilea în clasament, după cinci runde, fiind devansată de India şi Georgia. În runda a şasea, România va înfrunta Ucraina.

În turneul open, România a fost învinsă de India 1 cu 2,5-1,5. Diferenţa a fost făcută de victoria obţinută de Arjun Erigaisi în faţa lui Mircea-Emilian Pârligras. Celelalte trei meciuri s-au încheiat cu remize, Bogdan-Daniel Deac - Pentala Harikrishna, Constantin Lupulescu - Santosh Gujrathi Vidit, Vlad-Cristian Jianu - S.L. Narayanan.

România a coborât pe locul 33 în clasament, iar în runda a şasea va înfrunta Canada.

Sursa: Agerpres

Foto: Federația Română de Șah

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.