Național Ultima oră
Sărbătoare de suflet. Veteranul de război Conea Grațian, înconjurat cu multă dragoste la împlinirea a 100 de ani de viață
Sărbătoare de suflet. Veteranul de război Conea Grațian, înconjurat cu multă dragoste la împlinirea a 100 de ani de viață
02/08/2022 ⋅ 0 comentarii

Veteranul de război Conea Grațian a fost înconjurat cu multă dragoste la împlinirea a 100 de ani de viață. 

Când oamenii îmbrățișează istoria, printr-o inimă ce bate de 100 de ani, este mai mai mult decât o aniversare, este privilegiul de a lumina privirea celor care au trăit ororile războiului, spune Zitta-Gabriela Bodea, reprezentanta AMVVD Bistrița, în relatarea sărbătorii prilejuite de centenarul veteranului de război Cornea Grațian. 

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități - Sucursala Bistrița, a poposit luni, 1 august, în localitatea Mireș, unde își trăiește frumos bătrânețea veteranul de război Conea Grațian. 

Cu o diplomă de excelență în care și-au pus toată recunoștința, un tort aniversar și flori,  AMVVD-Sucursala Bistrița împreună cu reprezentanți ai Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, Centrului Militar Județean Bistrița, Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala județeană Bistrița-Năsăud ,,Colonel Liviu Rusu”, Asociației Naționale a Veteranilor de Război și autorităților locale, i-au dorit multă sănătate și la mulți ani plini de bucurii.

Amintirile războiului sunt încă vii pentru el și le povestește cutremurat, de parcă ar fi fost ieri; șuieratul mitrarierelor și moartea care a secerat fără milă în jurul lui l-au făcut să creadă și mai mult în Dumnezeu; o spune senin, cu un zâmbet blajin pe care greutățile vieții nu au reușit să i-l răpească.

„Toți cei prezenți au fost fascinați de poveștile sale, iar lumina ce o poartă în privire ne face să credem că ne vom bucura de prezența sa încă multe aniversări.”, a mai transmis Zitta-Gabriela Bodea.


Foto: AMVVD-Sucursala Bistrița


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.