Național Ultima oră
Șapte medalii au câștigat canotorii români la Campionatele Mondiale de Tineret și Juniori de la Varese
Șapte medalii au câștigat canotorii români la Campionatele Mondiale de Tineret și Juniori de la Varese
01/08/2022 ⋅ 0 comentarii

Canotorii români au căștigat șapte medalii la Campionatele Mondiale de Tineret și Juniori desfășurate în perioada 25-31 iulie la Varese, Italia. 

România a participat cu 10 echipaje în Lotul de Tineret, compuse din 43 de sportivi, și 11 echipaje în Lotul de Juniori, compuse din 42 de sportivi. 

La Campionatul Mondial de Tineret, țara noastră s-a clasat pe locul 6 în clasamentul pe medalii, după țări precum Italia, Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Grecia, dar înaintea Australiei, Belgiei și Olandei. 

Medalie de aur a câștigat echipajul de patru vâsle feminin (JW4x), compus din Andreea Todorica, Iulia Valentina Nedelcu, Delia Mirabela Gradinaciuc și Ana-Maria Matran. Felicitări! 

Medalie de argint pentru sportivele din echipajul de patru rame feminin (JW4-), Iuliana Isabela Boldea, Elena Silvia Mocanu, Andreea Nicoleta Dinu și Valentina Amalia Azoiței, la Campionatul Mondial Under19!

Medalie de bronz pentru echipajul de patru plus unu rame feminin (JW4+), compus din Narcisa-Florentina Negura, Andreea Petras, Beatrice Piseru, Georgiana Blanariu și Irina Lucia Andreea Despa!

Medalie de bronz în Finala A a probei de patru rame masculin (JM4-) pentru Cosmin Iulian Pleșescu, Eduard Angel Moldovan, Nicolae Răzvan Stoian și Marian Ștefan Dunca!

Andrada-Maria Moroșanu și Iulia-Liliana Balauca au adus României medalia de aur în proba de dublu vâsle feminin (BW2x).

Echipajul de patru vâsle feminin (BW4x), compus din Emanuela-Ioana Ciotau, Cristina Druga, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș, a obținut medalia de argint.

Echipajul de dublu rame masculin (BM2-), format din Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu a obținut medalia de bronz


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.