Național Ultima oră
Pompierul Iulian Rotariu, primit cu flori şi aplauze la revenirea în țară după victoria de la Ultra Norvegia Race
Pompierul Iulian Rotariu, primit cu flori şi aplauze la revenirea în țară după victoria de la Ultra Norvegia Race
29/07/2022 ⋅ 0 comentarii

Câştigătorul ediţiei din 2022 a ultra-maratonului Ultra Norvegia Race, Iulian Rotariu, afost întâmpinat astăzi, la revenirea în țară,  de o echipă de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani. 

Subofiţerul Iulian Rotariu de la ISU Botoşani, care a câştigat competiţia desfăşurată între 22 şi 24 iulie, a fost primit cu flori şi aplauze de către colegii săi.

„La revenirea în țară i-au fost alături colegi din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani, dar și prieteni care l-au sprijinit în realizarea acestui vis. Iulian a răspuns provocărilor și a alergat sute de kilometri în cele mai îndepărtate deșerturi, dar și cele mai reci zone de pe pământ, pentru a susține cauza nobilă a Asociației Parinților Copiilor cu Autism din Botoșani. Felicitări și bine ai revenit acasă, Iulian!”, a scris ISU Botoșani pe pagina de socializare. 

 În cursa din Norbegia s-a alergat non-stop, fiind traversate două lanțuri muntoase din Alpii Lyngen. Durata cursei a fost de 44 de ore, dar cu toate că Iulian a fost penalizat cu două ore pentru că nu a avut partener și a alergat singur, el a terminat cei 120 de kilometri în doar 22 de ore. Odată cu finalizarea acesteia, pompierul botoșănean a devenit primul alergător din lume care a câștigat cele cinci ultramaratoane ale „Continental Challenge”, purtând cu mândrie drapelul tricolor.


Foto: ISU Botoșani


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.