Național Din Arad Justiție
Pompierii arădeni au depus 17 sesizări penale pentru incendii de vegetaţie provocate în ultimele trei luni
Pompierii arădeni au depus 17 sesizări penale pentru incendii de vegetaţie provocate în ultimele trei luni
21/07/2022 ⋅ 0 comentarii

Pompierii arădeni au depus 17 sesizări penale pentru incendii de vegetaţie provocate în ultimele trei luni, perioadă în care numărul intervenţiilor s-a dublat faţă de anul trecut şi au ars 627 de hectare de terenuri, jumătate fiind cultivate.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad au analizat, la solicitarea Agerpres, situaţia incendiilor de vegetaţie din ultimele luni, în condiţiile în care aproape zilnic se intervine pentru stingerea acestora, multe afectând terenuri agricole cultivate.

Conform datelor furnizate de ISU Arad, în ultimele trei luni numărul incendiilor de vegetaţie este de două ori mai mare decât în perioada similară a anului trecut (1 aprilie - 15 iulie). Astfel, au fost semnalate şi s-a intervenit pentru stingerea a 121 de incendii de vegetaţie în judeţ, faţă de 55 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

"De la începutul lunii aprilie şi până la data de 15 iulie anul curent au fost afectate 627 de hectare de teren. Din cele 627 de hectare, 338,5 hectare reprezintă suprafeţe cultivate cu grâu, orz şi rapiţă", a transmis ISU Arad pentru Agerpes.

Potrivit aceleiaşi surse, cel puţin 17 dintre incendiile de vegetaţie au fost provocate, astfel că pentru acestea au fost sesizate organele de cercetare penală.

În 30 iunie, în timpul unui val de caniculă, în apropiere de municipiul Arad se înregistra cel mai mare incendiu din acest an, care a distrus grâul de pe 200 de hectare de teren. Au acţionat forţe de stingere atât din municipiu şi localităţi învecinate, cât şi din judeţul Timiş. Pompierii au intervenit trei ore până au reuşit să lichideze flăcările, misiunea fiind îngreunată de vântul puternic şi de temperaturile externe ridicate.

Mai devreme cu câteva zile, pe 21 iunie, în zona localităţii Semlac, a ars un lan de grâu cu suprafaţa de 14 hectare, flăcările pornind de la o ţigară aruncată la întâmplare, iar în 27 iunie a ars un alt lan de grâu, de 10 hectare, lângă municipiul Arad.

Poliţiştii arădeni cercetează toate incendiile în care există suspiciuni că au fost provocate. AGERPRES

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.