Național Din Arad Sănătate Ultima oră
Dăruire și empatie față de semeni, asta înseamnă să fii Salvator din Pasiune!
Dăruire și empatie față de semeni, asta înseamnă să fii Salvator din Pasiune!
19/07/2022 ⋅ 0 comentarii

„Dăruire și empatie față de semeni, asta înseamnă să fii Salvator din Pasiune!”, spun reprezentanții ISU Arad care relatează pe pagina de socializare despre unul dintre acele momente care vorbesc de la sine despre calitățile unui astfel de salvator.

Salvator din pasiune este și Marta Andreea, voluntara cu multe ore lucrate din timpul său liber alături de paramedicii SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, care fără să stea pe gânduri a sărit în ajutorul victimei unui accident rutier produs pe raza localității Zimandu Nou.

„Era în drum spre Arad, când a observat că în fața ei, tocmai ce se produsese un accident rutier. Fără să stea pe gânduri, a oprit să vadă dacă poate fi de folos eventualelor victime și să se asigure dacă a sunat cineva la 112”, spun reprezentanții ISU Arad.

„Un participat la trafic mi-a spus că apelul la 112 a fost făcut și că în șanțul de pe marginea drumului există o persoană, motociclistul implicat în accident, care acuză dureri in zona toracelui.

Am ajuns la victimă, i-am acordat primul ajutor, constând în evaluare primară și așezarea capului în ax.

Bărbatul era conștient și cooperant, așa că am comunicat permanent cu el, linistindu-l până la sosirea paramedicilor SMURD care l-au transportat la spital”, a mărturisit Marta Andreea.

Andreea este voluntară în cadrul programului "Salvator din Pasiune" de mai bine de un an. Este o profesionistă desăvârșită, dar, în primul rând, un om cu suflet mare.


Foto: ISU Arad

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.