Național Ultima oră
România a câștigat MEDALIA DE AUR în proba de ștafetă masculină la Campionatul European de înot pentru juniori
România a câștigat MEDALIA DE AUR în proba de ștafetă masculină la Campionatul European de înot pentru juniori
05/07/2022 ⋅ 0 comentarii

România a câștigat medalia de aur, marți, în proba de ștafetă 4×100 metri liber masculin din cadrul Campionatului European de înot pentru juniori, care se desfășoară între 5 și 10 iulie la Complexul Sportiv de Natație din Otopeni.

David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu au încheiat cele opt lungimi de bazin cu timpul de 3:18.93 minute.

Campionul mondial la 100 și 200 m liber David Popovici a luat startul în primul schimb și a condus detașat predând ștafeta cel dintâi. În schimbul doi, Vlad Stancu a reușit șă mențină avantajul și a întors primul, dar a sosit al doilea și tot al doilea i-a predat stafeta lui Ștefan Cozma, în schimbul trei. Pe ultima sută de metri, Patrick Dinu a reușit o cursă fenomenală și, deși a plecat din poziția a doua, a recuperat pe ultimii 50 m și după o cursă umăr la umăr cu reprezentantul Marii Britanii a încheiat primul, aducând aurul pentru ștafeta României.

Medalia de argint a fost câștigată de Marea Britanie, care a venit la doar 8 sutimi în spatele nostru, în timp ce bronzul a fost luat de Italia (3.19.42 minute).

Podiumul la ștafeta masculină 4x100 m liber: 

  • ROMÂNIA – AUR (3:18.93), 
  • Marea Britanie – Argint (3:19.01),
  • Italia – Bronz (3:19.42)

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.