Național Învățământ Ultima oră
Elevii români au câștigat 3 medalii de aur, 1 de argint și 3 de bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie pentru Europa
Elevii români au câștigat 3 medalii de aur, 1 de argint și 3 de bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie pentru Europa
04/07/2022 ⋅ 0 comentarii

Elevii români au câștigat 7 medalii (3 de aur, 1 de argint și 3 de bronz) la Olimpiada Internaţională de Geografie pentru Europa (semiori și juniori). 

Potrivit comunicatului tranmis de Ministerul Educaţiei, la juniori, s-au impus Andreea Şoie (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) și Vlad-Luca Orşa (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Constantin D. Loga” din Timişoara) - medalii de aur, Ianis Răzvan Costin Cojocaru (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Piteşti) - medalie de argint şi Tudor-Alexandru Minaev (clasa a X-a/Colegiul National „Gh. M. Murgoci” din Brăila) - medalie de bronz.

În competiţia seniorilor, Andrei Fedorenciuc (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi) a obţinut o medalie de aur, iar Svenja Alexia Papirowski (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti) şi Andrei Ionescu (clasa a X-a Complexul Educaţional „Lauder-Reut” din Bucureşti) au luat medalii de bronz. Din echipa de seniori a făcut parte şi Matei Mirea (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti).

Loturile României au fost coordonate de Mihaela Cornelia Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi) şi Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare si Examinare) şi Sebastian Florescu (ISJ Argeş).

Ediţia din acest an s-a desfăşurat online, în perioada 24-30 iunie, şi la aceasta au participat 118 elevi din 11 ţări. Olimpicii români au susţinut probele la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (vizualizarea unor imagini/hărţi, punerea în relaţie a unor elemente geografice, calcul şi aplicabilitate în spaţiul geografic) şi o probă multimedia.

„Transmit felicitări loturilor olimpice de geografie (juniori și seniori) pentru palmaresul reușit la Olimpiada de Geografie pentru Europa (#EGeo) 2022: 7 medalii (dintre care trei de aur, o medalie de argint și alte trei medalii de bronz).  Felicit, în același timp, cadrele didactice care i-au pregătit și susținut deopotrivă în stagiile de antrenament și în unitățile de învățământ în care studiază, precum și părinții care sunt alături de ei zi de zi. 

Vă apreciez și sunt mândru de rezultatele voastre, prin care demonstrați că, indiferent de formatul concursurilor, cu prezență fizică sau online (cazul ediției din acest an) există continuitate în performanță!”, a scris pe pagina de socializare ministrul educației, Sorin Câmpeanu. 

Foto: Ministerul Educației

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.