Național Cultură Ultima oră Externe
Paradă de costume populare, dansuri şi cântece tradiționale românești la Paris
Paradă de costume populare, dansuri şi cântece tradiționale românești la Paris
04/07/2022 ⋅ 0 comentarii

Ambasada României la Paris a continuat seria evenimentelor dedicate sărbătoririi Zilei Iei şi promovării tradițiilor româneşti în Franța şi week-end-ul acesta cu "SânzIEne-n horă românească", un proiect coordonat de Maria Moiş.

Invitații au fost întâmpinați cu pâine şi sare, pe muzica Mariei Tripon şi a soților Botiş. Apoi au putut admira expoziția fotografică "Universul oşenesc" realizată de Remus Țiplea, au asistat la ateliere de artizanat şi meşteşuguri, alături de Floare Finta (Tezaur Uman Viu), Floare Hotca (Luminătorul Satului), Istfani Emma Deorator (olărie), Maria Ciorbă (împletitoare de mirese), Bianca Sas (creatoare de costume tradiționale stilizate). 

„Lumea a fost fermecată de parada de costume populare şi de dansurile şi cântecele tradiționale. Cei mai mulți artizanti şi artişti au venit special la Paris ca să ne încânte, în special din Țara Oaşului. Au fost de asemenea prezenți reprezentanți ai primăriilor şi consiliilor locale din Negreşti-Oaş şi Certeze.”, au trasnmis rerpezentanții Ambasadei României la Paris. 

De asemenea, cu ocazia zilei de 24 iunie, declarată „Ziua Iei” prin legea promulgată de către Președintele României la 21 iunie a.c., Ambasada României în Franța, alături de ICR Paris și marca „Flori de ie”, în parteneriat cu Delegația permanentă a României pe lângă UNESCO, a organizat un eveniment de excepție la Palatul Béhague.


Foto: Ambasada României la Paris


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.