Național Life Ultima oră
La mulți ani, Stela Enache! Cântăreața împlinește 70 de ani
La mulți ani, Stela Enache! Cântăreața împlinește 70 de ani
24/01/2020 ⋅ 0 comentarii

Cântăreața Stela Enache, la ceas aniversar. Interpreta celebrei melodii ”Ani de liceu”, compusă chiar de regretatul ei soţ, Florin Bogardo, împlinește vârsta de 70 de ani.

Pe numele adevărat Steriana Aurelia Bogardo, cântăreața s-a născut pe 24 ianuarie 1950, la Reșița. Atrasă de muzică încă de la vârsta de șase ani, a studiat pianul, apoi canto, pentru ca mai apoi să absolve Conservatorul ''G. Dima'' din Cluj-Napoca. A fost remarcată la 21 de ani, când a obținut premiul II la Festivalul de la Mamaia, la secțiunea interpretare. În același an, 1971, se căsătorește cu tânărul compozitor Florin Bogardo care i-a încredințat 76 de melodii, cei doi alcătuind unul dintre cele mai de succes şi longevive cupluri din muzica românească.

Muzica lui Florin Bogardo şi vocea Stelei Enache pot fi auzite şi pe coloanele sonore ale unor filme româneşti, cele mai cunoscute fiind cele din seria ''Liceenilor'' - ''Declaraţie de dragoste'', ''Liceenii" şi ''Extemporal la dirigenţie''.

Și dacă amintim doar câteva dintre melodiile cântate , precum ''Ani de liceu'', ''Apari iubire'', ''Balada pescăruşilor albaştri'', ''Ca un tren ne pare viaţa'', ''Cândva, o luntre albă'', ''Ce simţi când eşti îndrăgostit'', ''Cum pot să te conving şi ce să fac'', ''Dansul e ca o vrajă'', ''Dimineţile mele'', ''Dorul, flacără nebună'', ''Hai, vino şi stai lângă mine'', ''În numele iubirii'', ''Întâia oară'', ''Întrebare, întrebare'', ''La steaua'', nu putem decât să ne plecăm cu recunoștință în fața unei voci de aur și să spunem cu tot dragul ”La mulți ani, Stela Enache!”. 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.