Național Cultură Ultima oră
A 30-a ediție a Galei UNITER, dedicată regretatului actor Ion Caramitru
A 30-a ediție a Galei UNITER, dedicată regretatului actor Ion Caramitru
04/07/2022 ⋅ 0 comentarii

Cel mai important eveniment al lumii teatrale românești a ajuns la a 30-a ediţie și va avea loc luni seară, 4 iulie, la Palatul Culturii din Bistriţa.

Gala UNITER va fi transmisă luni, de la ora 21.00, în direct pe TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi la Radio România Cultural iar online, pe www.uniter.ro şi www.tvr.ro.

Un moment extrem de aşteptat este premiul de excelenţă oferit in memoriam lui Ion Caramitru, preşedintele UNITER timp de 31 de ani, cel care "a ştiut să construiască pentru semeni, indiferent de piedici. Lui Ion Caramitru îi dedicăm această a 30-a ediţie", transmite UNITER.

Începând cu ora 20.00, invitaţii sunt aşteptaţi pe covorul roşu, eveniment transmis live pe pagina de Facebook şi Instagram a UNITER.

Vor fi prezenţi unii dintre cei mai apreciaţi artişti români ai momentului, profesionişti din lumea culturală, apropiaţi ai fenomenului teatral şi ai Galei UNITER, reprezentanţi ai autorităţilor locale din Bistriţa şi ai instituţiilor de cultură, parteneri.

Pentru că, "indiferent de imaginile trecutului care ne apar în faţă atunci când închidem ochii, trebuie să avem conştiinţa că ceea ce a fost, a construit ceea ce este. Iar de noi depinde să construim ceea ce va fi. E datoria noastră", spune Dragoş Buhagiar, preşedintele UNITER.

Luni, va fi desemnat câştigătorul concursului „Cea mai bună piesă românească a anului 2021”, program susţinut încă de la primele ediţii de Casa Regală a României.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.