Național Cultură Ultima oră
Ion Caramitru și alte cinci personalități din lumea artelor spectacolului au primit câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu
Ion Caramitru și alte cinci personalități din lumea artelor spectacolului au primit câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu
03/07/2022 ⋅ 0 comentarii

Şase personalităţi din lumea artelor spectacolului au primit, sâmbătă seara, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor, în cadrul unei gale care a avut loc la Filarmonica de Stat, au anunţat organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS).

Potrivit sursei citate, în cadrul galei de sâmbătă a fost recunoscut meritul a doi români, actorul Ion Caramitru şi violoncelistul Götz Teutsch şi a patru personalităţi din străinătate - Sasha Waltz, Claus Peymann, Éric-Emmanuel Schmitt şi Krzysztof Warlikowski.

Gala Celebrităţilor a avut loc de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat din Sibiu.

Sasha Waltz este una dintre cele mai respectate coregrafe ale momentului, dansatoare şi regizoare, fiind membră a Academiei de Arte din Berlin, unde conduce Baletul de Stat împreună cu Johannes Öhman.

Polonezul Krzysztof Warlikowski a  primit şi el o stea pe Aleea Celebrităţilor de la Sibiu, fiind directorul artistic al Nowy Teatr din Varşovia. În 2021, a primit Leul de Aur pentru întreaga sa activitate în cadrul Bienala de la Veneţia (Italia).

Götz Teutsch este un celebru violoncelist care s-a născut la Sibiu, fiind unul dintre membrii fondatori ai ansamblului The 12 Cellists of the Berlin Philharmonic, alături de care susţine concerte în întreaga lume.

Éric-Emmanuel Schmitt este dramaturg, prozator, romancier, scenarist şi regizor franco-belgian. Cărţile sale sunt traduse în 48 de limbi, iar piesele sale de teatru sunt montate în peste 50 de ţări.

Claus Peymann a primit şi el o stea la Sibiu, după ce a regizat numeroase spectacole bazate pe piese din repertoriul clasic, dar şi din cel contemporan.

Ion Caramitru a fost unul dintre cei mai importanţi şi apreciaţi actori de teatru şi film din România. Între 1996 şi 2000, Ion Caramitru a fost numit Ministru al Culturii. El s-a stins din viaţă în data de 5 septembrie 2021.

FITS continuă şi duminică cu numeroase evenimente și se va încheia la ora 23.15, în Piaţa Teatrului, cu un spectacol cu drone şi lasere.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.