Național Ultima oră Social
Avram Iancu a înotat timp de 12 ore pe râul Dâmbovița pentru copiii cu nevoi speciale
Avram Iancu a înotat timp de 12 ore pe râul Dâmbovița pentru copiii cu nevoi speciale
01/07/2022 ⋅ 0 comentarii

Bibliotecarul Avram Iancu a înotat timp de 12 ore pe râul Dâmbovița pentru copiii cu nevoi speciale. 

Demersul lui Avram Iancu a urmărit să strângă fondurile necesare pentru ca 100 de copii cu nevoi speciale să poată beneficia de programe gratuite de recuperare prin artă, sport, muzică şi digitalizare, conform comunicatului de presă al Asociaţiei Conil. 

Bibliotecarul a înotat fără oprire pentru a susţine proiectul „Conil - Transformăm orice dizabilitate în abilitate”. Startul s-a dat în faţa Bibliotecii Naţionale, unde au fost prezenți istoricul Adrian Cioroianu, colegi bibliotecari, câțiva dintre copiii beneficiari ai acestui proiect şi de membri ai Asociaţiei Conil.

„Deși nu a fost deloc o glumă, am terminat cu bine cele 12 ore de înot la capătul unui efort considerabil. N-am postat nimic aseară deoarece am acordat atenție exclusivă hranei, hidratării și somnului. 

M-am bucurat să văd că s-au strâns 1520 de lei ( 30 % din obiectivul propus de 5000 de lei). Se mai poate dona și vă rog să o faceți în continuare: 

https://swimathonbucuresti.ro/echipa/avram-iancu 

Mulțumesc copiilor, sutelor de suporteri de pe margine, echipei mele de suport și celor de la Triathlon Team Pitesti pentru suportul logistic. 

Mulțumiri deosebite colegilor bibliotecari  de la Biblioteca Națională care m-au susținut frenetic de pe margine (mai ales secția restaurare). Îi mulțumesc directorului Bibliotecii Naționale, istoricul Adrian Cioroianu care m-a lansat la apă. Mulțumesc tuturor celor care au donat și vor mai dona. Mulțumesc presei care și-a făcut simțită prezența. Nu-mi mai rămâne decât să mulțumesc  sponsorilor mei care au facut posibilă această acțiune. A fost și un antrenament f bun pentru ce urmează. Piciorul a trecut și testul anduranței.”, a scris Avram Iancu pe pagina de socializare.

Avram Iancu a intrat în istorie ca fiind singurul om din lume care a traversat Dunărea înot, de la izvoare la vărsare, fără costum de neopren.


Foto: Avram Iancu

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.