Național Ultima oră Externe
Mii de români au vizitat Nava-Școală „Mircea” în timpul escalei din Genova. „Mulți dintre ei sărutau cu lacrimi în ochi pavilionul”
Mii de români au vizitat Nava-Școală „Mircea” în timpul escalei din Genova. „Mulți dintre ei sărutau cu lacrimi în ochi pavilionul”
30/06/2022 ⋅ 1 comentarii

Aflată în cel de-al doilea marș de instrucție din acest an, Nava-Școală „Mircea” a ajuns, în dimineața zilei de 22 iunie, în portul Genova, loc în care mii de români veniți din împrejurimile orașului au vizitat-o. 

Întâlnirea românilor din diaspora cu venerabilul velier a fost una plină de încărcătură sufletească și emoție, mulțși dintre ei sărutând cu lacrimi în ochi pavilionul sau zăbovind mai mult ,,să mai vorbească una, alta cu cei de acasă”.

„Pe perioada escalei de la Genova, ne-au vizitat nava mii de români veniți din toate împrejurimile orașului. Mulți dintre ei sărutau cu lacrimi în ochi pavilionul și zăboveau cât puteau de mult la bordul navei școală, ,,să mai vorbească una, alta cu cei de acasă”. Comandantul navei, cadeții și echipajul, simțindu-le emoțiile, le-au explicat pe îndelete, fără grabă, tot ce au vrut să știe despre venerabilul nostru velier.”, avea să transmită Nicoleta Cocoș, ofițerul de relații publice al marșului.

Din data de 6 iunie, venerabilul velier românesc a plecat din Portul Constanța, cu 92 de cadeți de anul II, la bord. Acest marș se desfășoară sub auspiciile aniversării a 150 de ani de la înființarea Academiei Navale ,,Mircea cel Bătrân”, în luna noiembrie.

În perioada 06 iunie – 30 iulie nava-școală va parcurge, în 54 de zile, aproximativ 4790 mile marine și va face escale în porturile Augusta (Italia), Genova (Italia), Valencia (Spania), Valleta (Malta), Alexandria (Egipt). 

În perioada 22 iunie – 03 iulie, „Mircea” va participa la ,,Festivalul Iacobus”, în porturile Genova și Valencia. 

La bord, se instruiesc, împreună cu cadeții români, opt studenți străini de la academiile navale din SUA, Bulgaria, Polonia și Marea Britanie, informează Forțele Navale Române. 

Foto: Nicoleta Cocoș


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

30.06.2022 15:39
Madalina
Emotionant! Felicitari tuturor!