Național Ultima oră
Extraordinar!!! La doar 17 ani, David Popovici este campion mondial la seniori și în proba de 100 metri liber
Extraordinar!!! La doar 17 ani, David Popovici este campion mondial la seniori și în proba de 100 metri liber
22/06/2022 ⋅ 1 comentarii

Extraordinar!!! La doar 17 ani, David Popovici este campion mondial la seniori și în proba de 100 metri liber.

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, miercuri, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 47 sec 58/100.

„Am fost pozitiv pe parcurs. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200. Este doar începutul. Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat”, a spus sportivul imediat după cursă. 

„David a intrat la start cu dezinvoltura pe care a afișat-o în fiecare cursă de la Budapesta, una care vine din pregătirea constantă și talent. A avut o primă lungime de bazin bună, a întors al doilea iar finalul a fost din nou spectaculos. David a atins primul plăcuța și a oprit cronometrul la 47:58.

David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din țara noastră care devine dublu campion mondial.

David este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Felicitări antrenorului Adrian Rădulescu, omul care l-a descoperit și l-a făcut mare pe David! 

Visăm frumos, David! Bucuria asta a umplut sufletul românilor care te-au ”adoptat”. Ești inspirație, admirație și motivație pentru orice sportiv care își dorește să ajungă cel mai bun din lume!”, au scris reprezentanții COSR pe pagian de socializare. 


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

23.06.2022 05:54
Traian Tudor
Felicitări și mult succes in continuare. Sper sa te menții în formă mai ales la următoarea Olimpiada, care reprezintă Succesul Suprem al unui Sportiv de Performanta. Doamne ajuta