Național Ultima oră
Nava-școală „Mircea” a ajuns în portul Genova și va participa la Festivalul maritim Ruta Iacobus Maris
Nava-școală „Mircea” a ajuns în portul Genova și va participa la Festivalul maritim Ruta Iacobus Maris
22/06/2022 ⋅ 0 comentarii

Nava-școală „Mircea” a ajuns miercuri, 22 iunie, în portul Genova unde va rămâne timp de trei zile și unde va participa la Festivalul maritim Ruta Iacobus Maris.

„Am intrat în această dimineaţă în unul din cele mai mari porturi italiene şi suntem acostaţi în Marina Genova Aeroporto alături de ambarcaţiuni şi iahturi moderne, într-o zonă a portului comercial în care se mai află şi terminalul perolier sau Şantierele Fincantieri. Nu suntem evident în „buricul târgului” cum a mai fost velierul nostru în marşul din 2007, adică în Porto Antico din centrul oraşului, pentru că organizatorii au ales o altă zonă din mai multe motive, inclusiv financiare probabil. Aşadar dacă vrem să ajungem în centrul Genovei trebuie să luăm trenul şi în 20 de minute suntem acolo. Rămânem aici până pe 25 iunie dimineaţa când plecăm spre Valencia.”, a transmis Bogdan Dinu pentru Jurnalul Militar Constanța. 

În această zi au continuat activităţile tipice de escală, refacerea plinurilor de apă, combustibil, evacuarea deşeurilor iar în seara aceasta vor găzdui şi o recepţie organizată de Consulatul General al României de la Torino pentru că Genova se află în jurisdicţia consulatului de acolo.

La recepție sunt invitaţi reprezentanţii diplomatici din Genova dar şi autorităţile locale, civile şi militare. 

Nava-școală „Mircea” a fost așteptată pe cheu de doamna consul general de la Torino, Ioana Gheorghieş. 

„Împreună cu comandantul navei, comandorul Mircea Târhoacă am mers la Direcţia Maritimă a Regiunii Liguria unde am fost primiţi, cordial, de către contraamiralul (contraamiral de flotilă, gradul echivalent în România) Sergio Liardo, comandantul instituţiei şi al portului Genova și de către locțiitorul acestuia, comandorul Giovanni Stella. Mai mult, ne-a invitat să vizităm şi Centrul Maritim Operaţional, locul de unde se gestionează şi se conduce portul Genova şi zona de responsabilitate de către Garda de Coastă. Am aflat astfel multe informaţii utile despre portul Genova, misiunile şi organizarea Gărzii de Coastă italiene, o structură complexă, cu misiuni şi organizare diferite faţă de instituţia similară din România.”, a mai scris Bogdan Dinu pentru Jurnaul Militar. 

Despre festivalul maritim Ruta Iacobus Maris se va reveni cu mai multe detalii. 


Foto: Academia Navală „Mircea cel Bătrân” / Jurnal Militar Constanța


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.