Național Din Arad Învățământ Cultură Ultima oră
Elevi și profesori din toată țara sunt așteptați la un incubator de lectură organizat la Memorialul Ipoteşti
Elevi și profesori din toată țara sunt așteptați la un incubator de lectură organizat la Memorialul Ipoteşti
22/06/2022 ⋅ 0 comentarii

Elevi și profesori din toată țara sunt așteptați la un incubator de lectură, organizat în perioada 4 - 10 iulie la Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii 'Mihai Eminescu' din Botoșani. 

Incubatorul de lectură va facilita accesul tinerilor la educaţia lecturii şi valorizează gândirea şi exprimarea liberă prin scris.

„Gândit ca proiect care facilitează accesul tinerilor la educaţia lecturii şi valorizează gândirea şi exprimarea liberă prin scris, Incubatorul de lectură va fi coordonat şi anul acesta de Svetlana Cârstean, scriitoare cu experienţă editorială, de lecturi şi dezbateri publice, în ţară şi în străinătate, şi de lucru cu copiii la ateliere de citit şi scris. La această ediţie, actriţa Katia Pascariu, trainer în arta mişcării şi teatru, va organiza, împreună cu Svetlana Cârstean, ateliere interdisciplinare”, se arată în comunicatul instituției de cultură din Botoșani. 

Atelierele se vor desfăşura zilnic, cu prezenţă fizică la Ipoteşti, şi vor include ateliere de discuţii generale legate de citit; lectură şi discuţii pe marginea textului citit, discuţii pe marginea textelor copiilor; precum şi mişcare şi arta interpretării.

De asemenea, vor avea loc ateliere pentru citirea şi scrierea în timp real al unui poem comun al copiilor despre Botoşani. La finalul incubatorului, pe 9 iulie, participanţii vor prezenta spectacolul poemului în amfiteatrul exterior de la Ipoteşti.

Profesorii şi elevii interesaţi să participe la incubatorul de lectură se pot înscrie în baza unei solicitări transmisă pe adresa de poştă electronică a Memorialului Ipoteşti, m.ipotesti@gmail.com.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.