Național Ultima oră
Amalia și Christina, campioanele României la Gimnastică Ritmică, felicitate de ministrul Sportului
Amalia și Christina, campioanele României la Gimnastică Ritmică, felicitate de ministrul Sportului
22/06/2022 ⋅ 0 comentarii

România are trei medalii câștigate la junioare la actuala ediție a Campionatelor Europene de Gimnastică Ritmică, după ce Amalia Lică a câștigat medalia de  aur la măciuci, Christine Drăgan medalia de bronz în finala la minge, iar echipa de junioare a României a câștigat medaliile de argint.

„Mi-am dorit foarte mult să le cunosc pe campioanele noastre la gimnastică ritmică. Ceea ce au realizat ele este impresionant, pentru că România nu a mai avut o medalie la o competiție de acest nivel de aproape 30 de ani. Iar ele au adus trei medalii dintr-un foc: argintul pe echipe, aurul la măciuci și bronzul la minge. Dacă le privești, sunt micuțe, delicate, aparent fragile, dar câtă forță și determinare au avut aceste fete! Merită respectul nostru! Alături de ele, antrenorii, conducerea Federației Române de Gimnastică Ritmică, oameni devotați și dedicați performanței, care au crezut în steaua norocoasă a acestui sport și au ajutat-o să strălucească din nou, cu efort, cu muncă, cu puterea de a nu se lăsa descurajați de greutăți. Acum toată această echipă frumoasă este conștientă că gheața a fost spartă, gimnastica ritmică este din nou vizibilă, a câștigat un capital important de imagine, dar ce e mai greu de abia de acum începe: menținerea sa la nivelul de așteptare și încredere pe care ni l-au construit. 

Bravo, Amalia! Bravo, Christina! Felicitări doamnelor antrenoare, conducerii federației și părinților! Mult succes vă doresc și vă promit tot sprijinul meu!”, a scris Eduard Novak, ministrul Sportului, pe pagina de socializare.

Foto: Facebook / Eduard Novak

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.