Național Ultima oră
Strănepotul Regelui Mihai a fost botezat astăzi în Catedrala Încoronării din Alba Iulia
Strănepotul Regelui Mihai a fost botezat astăzi în Catedrala Încoronării din Alba Iulia
18/06/2022 ⋅ 0 comentarii

Moment istoric pentru români, la 100 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria: în aceeași Catedrală a Încoronării de la Alba Iulia astăzi, 18 iunie, a avut loc încreștinarea strănepotului Regelui Mihai, fiul Principelui Nicolae și al Alinei-Maria a României.

„Împreună cu soția mea, Alina-Maria de Roumanie și întreaga noastră familie am sosit la Alba Iulia unde va fi încreștinat fiul nostru Mihai. Săvărșirea Tainei Sfântului Botez va avea loc mâine dimineață, 18 iunie, la ora 11, în Catedrala Încoronării. Cu bucurie vă anunțam că transmisia ceremoniei religioase va putea fi urmărită în direct pe aceasta pagina. Mulțumim tuturor celor care ne-au transmis calde și sincere urări! Așa să ne ajute Dumnezeu! NIHIL SINE DEO!”, anunța Nicolae al României pe pagina de socializare, în ajunul acestui eveniment.

 Fiul Principelui Nicolae și al Alinei-Maria a României și fratele Mariei-Alexandra, astăzi încreștinat, va purtat numele străbunicului său, Regele Mihai.

Așa cum ne-au obișnuit, arădenii nu au lipsit de la acest eveniment, o delegație din Pecica fiind prezentă la botezul strănepotului Regelui Mihai. Înarmați cu multă voie bună și costume populare dintre cele mai frumoase, arădenii i-au prezentat Principelui Nicolae și soției acestuia gânduri de aleasă prețuire în acest moment deosebit de important. 

Printre arădenii prezenți în Catedrala Încoronării a fost și Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, dirijat de profesorul Alexandru Zaharia, cor care și astăzi, la fel ca la nunta Principelui din anul 2018, a cântat Imnul Regal. 

Nihil Sine Deo!


Credit foto principal: Cosmin Szekely

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.