Național Din Arad Sănătate Ultima oră
PS Emilian Crișanul a sfințit astăzi cel mai modern și spectaculos Compartiment Clinic de Radiologie pentru copii din România
PS Emilian Crișanul a sfințit astăzi cel mai modern și spectaculos Compartiment Clinic de Radiologie pentru copii din România
17/06/2022 ⋅ 1 comentarii

Vești bune din Cetatea Aradului. Astăzi, 17 iunie, a fost inaugurat și sfințit cel mai modern și spectaculos Compartiment Clinic de Radiologie pentru copii din România. Compartiment care, spre bucuria noastră, a arădenilor, se află în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

 Nu este vorba de o întâmplare, ci de un efort al comunității, deoarece acest Compartiment de Radiologie a fost reabilitat și modernizat prin implicarea societății civile și a Asociației „Cetatea Voluntarilor”. Că lucrurile au ieșit așa cum trebuie stau ca dovadă reacțiile copiilor, care parcă n-ar mai vrea să plece de acolo, după cum a povestit o doamnă doctor prezentă astăzi la sfințire. Este vorba despre scurtul drum de la „Vai de capul meu!” (desigur știți și poate v-ați și regăsit și dumneavoastră în copilul speriat de analizele pe care urma să le facă, dintr-o reclamă TV) la „Nu mai vreau să merg acasă!” (reacția unui prunc arădean după ce a mers la Radiologia nou reabilitată). 

Pentru ca lucrurile să fie așezate pe făgașul cel bun, Preasfințitul Părinte Emilian Crişanul, împreună cu slujitorii Paraclisului din incinta SCJU, a săvârșit slujba de sfințire a Departamentului de Radiologie Pediatrică, adăugând viitoarei lucrări de aici ajutorul lui Dumnezeu și al Maicii Domnului. Martori, cum era firesc, reprezentanți ai Spitalului Clinic Judetean și ai DSP Arad, ai „Cetății Voluntarilor”, precum și  cadre medicale și autorități locale și județene.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa i-a felicitat pe toți cei care au contribuit și au săvârșit această lucrare spre binele comunității, rugându-L pe Dumnezeu să dăruiască multă sănătate atât ostenitorilor cât și celor care vor beneficia de serviciile medicale.


Foto: Arhiepiscopia AraduluiCetatea Voluntarilor


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

17.06.2022 15:58
Larisa
Felicitari! Si multa sanatate tuturor!