Național Din Arad Cultură Ultima oră
Alexandru Tomescu, din nou pe scena Palatului Cultural din Arad
Alexandru Tomescu, din nou pe scena Palatului Cultural din Arad
14/06/2022 ⋅ 0 comentarii

Joi, 16 iunie, începând cu ora 19.00, Alexandru Tomescu va urca din nou pe scena Palatului Cultural din Arad, în cadrul unui Concert simfonic dirijat de Florin Totan.

Patru concerte pentru vioară de Antonio Vivaldi și patru uverturi de Gioachino Rossini se regăsesc în oferta concertistică a serii de 16 iunie 2022, la finalul programelor cu profil simfonic din cadrul stagiunii 2021-2022.
Anotimpurile se adresează tuturor celor care iubesc muzica lui Antonio Vivaldi, virtuozitatea expusă la cote amețitoare, precum și forța asociativă a unui ingenios calendar sonor, atuuri incontestabile ale celor mai populare partituri atribuite barocului italian, o ofertă generoasă, încurajată de calitățile formidabile ale  interpretului invitat, violonistul Alexandru Tomescu, precum și ale instrumentului care îl însoțește, vioara  Stradivarius Elder-Voicu.
Iar pentru marii admiratori ai fantasticului Gioachino Rossini, uverturile la operele Il signor Bruschino, Coțofana hoață, Semiramida și Wilhelm Tell, câteva dintre cele mai strălucitoare numere introductive din creația de operă a începutului de secol XIX,  surse extraordinare de inovaţie şi neobişnuit, întregesc spectacolul unei fascinante seri de muzică italiană, condusă de la pupitrul orchestrei simfonice de maestrul Florin Totan.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.