Național Comunicate de Presă Ultima oră
Militarii sportivi participanți la INVICTUS GAMES –HAGA 2022, premiați de Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Argeș
Militarii sportivi participanți la  INVICTUS GAMES –HAGA 2022, premiați de Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Argeș
11/06/2022 ⋅ 0 comentarii

Atunci când vorbim de eroii războaielor gândul ne fuge la un monument pe care sunt scrise în piatră, pentru nemurire, numele celor care s-au jertfit pentru țară. Îi cinstim de fiecare dată, depunem coroane de flori, iar preoții, în cadrul slujbelor religioase, le pomenesc numele. 

Poate că de prea puține ori îi cinstim așa cum se cuvine pe eroii de lângă noi, pe cei care s-au întors purtând pe trupul lor urmele groaznice lăsate de război. 

Joi, 09.06.2022, în Sala Mare a Cercului Militar Pitești, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvoratorul de Mir” (AMVVD), Sucursala Argeș, a organizat o adunare festivă dedicată militarilor veterani răniți în teatrele de operații, membrii ai echipei INVICTUS România. Argeșul are în echipa națională 8 sportivi, o parte dintre ei întorși recent cu medalii de aur de la INVICTUS GAMES HAGA 2022. 

Povestea Invictus România a debutat în anul 2014, atunci când un grup de voluntari militari și civili, inspirați de organizarea la Londra a primelor jocuri Invictus sub patronajul prințului Harry de Wales, al Marii Britanii, au început un proiect de educaţie care, dincolo de ideea de promovare a valorilor militare şi naţionale, şi-a propus să sensibilizeze societatea civilă asupra recunoștinței care se cuvine camarazilor răniţi în acţiuni militare și să ducă și militarii răniți români la Invictus Games. 

Alături de eroii - sportivi au fost soțiile acestora iar din partea Prefecturii, dl prefect Radu-Valeriu Perianu, din partea Consiliului Județean Argeș, doamna Roxana Stoenescu, din partea Primăriei Municipiului Pitești, dl. Dan Teodorescu, Comandanți de unități militare din Garnizoană, președintele A.N.V.R. Argeș col.rtr. Țânțarcu Alexandru, președintele A.C.M.R.R.  SRI col.rtr. Șovar Dumitru, președintele A.C.M.R.R.  MAI col.rtr. Cruceană Mihail, primarul comunei Bogați dl col r. Ion Gîrleanu membrii ai asociației dar și Corul Veteranu „Mihai Viteazu” din Pitești.

În expunerea sa, președintele A.M.V.V.D. Argeș , Dan Arsenescu a prezentat sportivii militari raniți în Teatrele de Operații, participanți la jocurile INVICTUS GAMES –HAGA 2022.

Anul acesta, la Haga, căpitanul echipei a fost chiar un argeșean plt. adj pr. SLANICEANU COSTINEL VALERICA, împreună cu:

 plt.adj.pr. rz. TOMA MIHAI.

 plt adj.pr rtr. VUȚĂ FLORIN 

plt.adj. BUTOI IONUȚ 

plt.adj. MATEI IRINEL 

plt.maj. NICULA MARIAN

plt.maj. AMZĂRESCU VIOREL 

cap. cls.3 CIOLAN UȚĂ VALENTIN

La finalul acestui frumos și deosebit eveniment într-o sală plină, au fost înmânate diplomele de către prefectul Județului Argeș dl. Radu-Valeriu Perianu, din partea Primăriei de către dl. Dan Teodorescu iar Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități a oferit diplomele de excelență și un cadou.

Evenimentul a fost încheiat de către Corul Veteranu ,,Mihai Viteazu” cu un potpuriu de cantece .

Președinte A.M.V.V.D. Argeș, Dan Arsenescu


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.