Național Religie Ultima oră Externe
Soldații români înmormântați în Cimitirul central din Viena, pomeniți de Ziua Eroilor
Soldații români înmormântați în Cimitirul central din Viena, pomeniți de Ziua Eroilor
03/06/2022 ⋅ 2 comentarii

În ziua praznicului Înălțării Domnului, ziua de pomenire a Eroilor neamului românesc, au fost pomeniți și soldații români înmormântați în Cimitirul central din Viena.

Slujba Parastasului a fost oficiată după Sfânta Liturghie, în timpul căreia au fost pomeniți soldaţii români din Primul Război Mondial, înmormântaţi în grupa 68 A din Cimitirul central din Viena.

 La această slujbă de comemorare, oficiată de preoţii Nicolae DURA şi Cristian Ioan POPA, au participat, din partea Ambasadei României în Austria: D-na Ministru consilier Andrea AMZA-ANDRÁS, adjunctul ataşatului militar român la Viena Locotent colonel Georgian NEDELCU şi alţi diplomaţi. Din partea autorităţilor austriece au fost prezenţi: Consilierul ministerial Georg MANDL şi Consilier Andreas DRMOLA din Ministerul federal, secţia pentru păstrarea mormintelor soldaţilor din Austria; Mag. Jan LEDOCHOWSKI, însoţit de Luis Abanob WILLIAM din primăria generală vieneză, Ramona MILETIC, viceprimar a sectorului 11 din Viena, Dr. Reinhard WILDLING, directorul Crucii negre austriece din Viena şi Austria de Jos şi Dipl. Ing. URMANN vicedirector al Cimitirelor din Viena. Au participat şi credincioşi români din Viena. Au fost depuse coroane din partea Ambasadei române la Viena şi din partea Asociaţiei austriece „Crucea neagră”, conform celor transmise de reprezentanții Bisericii Ortodoxe din Viena, pe pagina de socializare. 

La finalul parastasului săvârşit, Pr. Dr. Nicolae DURA a rostit un cuvânt amintind această frumoasă tradiţie, ca de sărbătoarea Inălţării Domnului Hristos să pomenim şi pe eroii şi soldaţii noştri. 

Cu acest prilej au fost înmânate Diplomele comemorative, acordate de către Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru conducerile Cimitirelor din Viena şi Asociaţiei Crucea neagră austriacă, care se ocupă de îngrijirea şi păstrarea mormintelor soldaţilor căzuţi în războaie.


Foto: Biserica Ortodoxă Română Viena (captură video)


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

07.06.2022 12:20
Catalin
Cinste şi onoare memoriei lor! Dumnezeu să îi odihnească în pace! Cinste celor care i-au pomenit!
04.06.2022 23:22
Pop Floare
Cinste celor ce se implica pentru pomenirea soldatilor nostri cazuti la datorie.