Național Ultima oră
Veteranul de război Ioan Malița împlinește astăzi 97 de ani
Veteranul de război Ioan Malița împlinește astăzi 97 de ani
29/05/2022 ⋅ 0 comentarii

Veteranul de război Ioan Malița împlinește astăzi frumoasa vârstă de 97 de ani. Prilej numai bun pentru reprezentanții Direcției calitatea vieții personalului să îl viziteze și să îl sărbătoarească așa cum se cuvine. 

Așadar, cu două zile înaintea împlinirii a 97 de ani, veteranul de război Ioan Malița a fost sărbătorit. în cadrul programului „Acasă la Veterani”. 

Despre viața veteranului a relatat F.p Mirela Florian pe pagina de socializare a Direcției calitatea vieții personalului, de unde aflăm că distinsul veteran s-a născut pe 29 mai 1925 într-o localitate din apropierea municipiului Oradea și a fost atras de viața militară încă din copilărie. Războiul l-a găsit urmând cursurile Liceului Militar din Sibiu. Împreună cu alți elevi a participat la acțiunile defensive ordonate pe dealurile din zona municipiului Bistrița.

„Câteva săptămâni am stat în tranșee până s-a retras inamicul german. Era un zgomot infernal, gloanțele șuierau pe lângă noi. Slavă Domnului că am scăpat viu și nevătămat”

 După război, tânărul Ioan s-a înrolat în armată, specialitatea vânători de munte, și a parcurs apoi etapele necesare pentru cariera militară. Până în anul 1950, a fost prin diverse garnizoane din țară, cu o perioadă mai dificilă la Timișoara, când a fost mutat în cadrul unui detașament rusesc dislocat pentru protecția granițelor, pe fondul tensiunilor cu Iugoslavia.

După nașterea unicului fiu - Cinel, familia s-a mutat la București. Domnul Ioan a urmat cursurile Academiei Militare, timp în care soția, Elena, a lucrat la secția artistică în cadrul armatei.

 După anul 1960, veteranul și-a încheiat cariera militară, începând o nouă etapă din viața sa prin numirea într-o funcție de conducere la Ministerul Transporturilor.

„În prezent, distinsul veteran locuiește împreună cu soția și sunt îngrijiți de fiul lor. Ne-au povestit cu mândrie despre cei doi nepoți, amândoi fiind cu studii superioare în domeniul medical. La ceas aniversar, noi îi dorim veteranului de război un trai liniștit, sănătate și multe bucurii!”, au transmis reprezentanții Direcției calitatea vieții personalului.

La mulți ani cu sănătate, domnule Ioan Malița!

Foto: Plt. adj. Răzvan Nae


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.