Național Life Ultima oră
Nava militară ”Viceamiral Constantin Bălescu” a plecat în misiune pentru șase luni, în Marea Neagră și Marea Mediterană
Nava militară ”Viceamiral Constantin Bălescu” a plecat în misiune pentru șase luni, în Marea Neagră și Marea Mediterană
20/01/2020 ⋅ 0 comentarii

Aflat, în premieră, la comanda grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor SNMCMG - 2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2), puitorul de mine și plase ”Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), din dotarea Forțelor Navale Române, a plecat astăzi, 20 ianuarie, în misiune pentru șase luni, în Marea Neagră și Marea Mediterană, alături de nave militare ale grupării navale din Bulgaria, Germania, Italia, Spania și Turcia, anunță Forțele Navale Române. 

Puitorul de mine și plase ”Viceamiral Constantin Bălescu" (PM-274) are la bord un echipaj format din 68 de marinari și militari de stat major, iar la comanda navei se află căpitan-comandorul Daniel Gheorma.

SNMCMG - 2 este una dintre cele patru forțe maritime multinaționale integrate, care contribuie la asigurarea măsurilor de securitate colectivă a Alianței Nord Atlantice și demonstrează solidaritatea partenerilor NATO.

Bun cart înainte! 

Foto: Cristian Vlăsceanu

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.