Național Ultima oră
Nava militară ”Viceamiral Constantin Bălescu” se pregătește pentru executarea unei misiuni NATO
Nava militară ”Viceamiral Constantin Bălescu” se pregătește pentru executarea unei misiuni NATO
10/01/2020 ⋅ 0 comentarii

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul dr. Alexandru Mîrșu, și comandantul Flotei, contraamiralul Mihai Panait, au inspectat joi, 9 ianuarie, puitorul de mine ”Viceamiral Constantin Bălescu” (PM 274) și echipajul acestei nave, care, peste câteva zile, va prelua comanda grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2- SNMCMG2) și va desfășura misiuni specifice în Marea Neagră și în Marea Mediterana, în perioada ianuarie - iunie 2020, conform Forțelor Navale Române

Atât nava cât și marinarii au parcurs numeroase module de pregătire, de evaluare și de certificare pentru preluarea comenzii grupării navale NATO, etape premergătoare obligatorii pentru executarea acestei misiuni importante pe care o vor îndeplini.

La finalul inspecției, viceamiralul Alexandru Mîrșu a transmis echipajului mult succes, să-și îndeplinească obiectivele primite, sub deviza ”o mână pentru tine și o mână pentru navă” și i-a asigurat pe marinari de suportul conducerii Statului Major al Forțelor Navale pentru executarea misiunii în cele mai bune condiții.

Foto: Cristian Vlăsceanu

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.