Național Social Meteo Utile Ultima oră
Fii pregătit pentru Fenomenele Meteo Extreme! Recomandările Inspectoratului General pentru Situații de Urgență
Fii pregătit pentru Fenomenele Meteo Extreme! Recomandările Inspectoratului General pentru Situații de Urgență
25/05/2022 ⋅ 0 comentarii

Fii pregătit pentru Fenomenele Meteo Extreme! În contextul Codului galben de furtună emis astăzi, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență recomadă cetățenilor să se informeze cum este potrivit să reacționeze  la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente.

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “Fii pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. 

𝗖𝗢𝗗 𝗚𝗔𝗟𝗕𝗘𝗡 - instabilitate atmosferică temporar accentuată 

În Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale şi izolat grindină. 

Recomandări IGSU:

-Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. 

-În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

-În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.