Național Din Arad Social Religie Ultima oră
Copiii din Prunișor s-au adunat la biserica din sat și 1 Iunie, Ziua lor, în avans au aniversat! Culoare, bucurie și zâmbete cât pentru tot Aradul
Copiii din Prunișor s-au adunat la biserica din sat și 1 Iunie, Ziua lor, în avans au aniversat! Culoare, bucurie și zâmbete cât pentru tot Aradul
23/05/2022 ⋅ 0 comentarii

Copiii din Parohia Prunișor au furat startul: la biserica din sat s-au adunat și 1 iunie, ziua lor, în avans au aniversat! Și nu oricum, ci cu multă culoare, bucurie și zâmbete cât pentru tot Aradul. 

Câteva zeci de copii,  din Parohia ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Prunișor s-au adunat în fața bisericii, sub directa îndrumare a Părintelui Paroh Florin Avram, a doamnei preotese și a voluntarilor Grupului Catehetic ”Sfântul Stelian”, pentru a aniversa Ziua Copilului. Să fi tot fost 80 de copii... de la 2 la 20 de ani, care timp de aproape patru ore s-au jucat, au răspuns iscusitelor provocări ale organizatorilor și au uitat de orice griji, spre deliciul onoratei asistențe, bunicii și părinții, care la rându-le s-au bucurat și zâmbete pe chip au căpătat. 

Înaintea oricărei activități, toți cei prezenți l-au chemat pe Dumnezeu în mijlocul lor prin rostirea rugăciunii ”Tatăl nostru”, pentru ca mai apoi, să dea startul conturării „împărăției copiilor”. O împărăție în care au făcut ce știu ei mai bine: au desenat pe asfalt, s-au pictat pe față, s-au jucat cu baloanele, au făcut sport (cum altfel am putea numi jocul cu paharul sau cel cu sacul?), s-au bucurat de muzica pentru copii, de dulciuri, suc și multe alte surprize. Iar la surprize e musai de amintit aparția lui Spiderman și a grozavei echipe Minnie și Mickey Mouse cu care copiii n-au avut vreo urmă de reținere în a se juca sau poza. 

Și pentru că Ziua Copilului nu poate să existe fără cea a Mamelor și Bunicilor, copiii s-au îngrijit ca ele să aibă parte, la rândul lor, de surprize, ceea ce a făcut ca drumul spre case să fie unul plin de râsete și povești pe care Prunișorul probabil le va mai auzi o bună perioadă. 

La finalul Zilei Copilului aniversată în avans la Prunișor, concluziile au fost cât se poate de firești: Părintele spune că această zi „va rămâne pentru totdeauna în sufletele lor”, iar copiii, absolut normal, că mai vor astfel de activități. De s-ar putea, de ce nu, Ziua lor să fie în fiecare zi...

La mulți ani, copii de toate vârstele!


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.