Național Din Arad Social Religie Ultima oră
Mitropolitul Banatului a donat încă o casă. De data aceasta pentru o familie cu 11 copii
Mitropolitul Banatului a donat încă o casă. De data aceasta pentru o familie cu 11 copii
21/05/2022 ⋅ 0 comentarii

Statornicit în bine și părintească grijă față de cei aflați în dificultate, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, continuă seria donațiilor de case către familiile nevoiașe din Arhiepiscopia Timișoarei. Este deja o tradiție al cărei început l-a pus în urmă cu aproape șapte ani. 

De data aceasta, Părintele Mitropolit, susținut de de fundația „Filantropia” și de credincioși cu suflet bun din Eparhie, a întins o mână de ajutor unei familii cu 11 copii din Chevereșu Mare, căreia le-a donat o casă cumpărată în localitatea Sacoșul Turcesc. După ce toate lucrurile au fost puse la punct și s-a avut în vedere ca în apropierea locuinței să fie inclusiv o școală unde copiii să poată merge la cursuri, Părintele Mitropolit le-a înmânat actul de donație vineri, 20 mai, în Ajunul Sfinților Împărați Constantin și Elena, informează Mitropolia Banatului. 

„De acum înainte părinții și copiii lor se vor bucura de o casă trainică, cu anexe și grădină și vor avea, în continuare, sprijinul Centrului eparhial și al parohiei Sacoșu Turcesc. De asemenea, copiii au posibilitatea de a frecventa cursurile Școlii gimnaziale din localitate. Chiriarhul le-a oferit și o icoană a Maicii Domnului, care să le poarte de grijă; de asemenea, au fost aduse și alimente necesare acestei familii nevoiașe. Apoi, Părintele Mitropolit le-a oferit actul de donație”, au transmis reprezentanții Mitropoliei.

Părinții au mărturisit că prezența în mijlocul lor a Părintelui Mitropolit le oferă o nădejde că nu sunt singuri, și că vor fi ajutați și pe mai departe, dacă aceștia își vor educa copiii, ducându-i la grădinița și școala din localitate.


Foto: Mitropolia Banatului 


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.