Național Din Arad Social Ultima oră
Militarii și elevii arădeni au îngrijit cele 900 de morminte ale eroilor români din Cimitirul Pomenirea
Militarii și elevii arădeni au îngrijit cele 900 de morminte ale eroilor români din Cimitirul Pomenirea
04/05/2022 ⋅ 0 comentarii

Zeci de elevi ai Colegiului Național Vasile Goldiș din Arad, împreună cu militarii din cadrul Batalionulul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, și-au unit inimile și mâinile într-un proiect de suflet: îngrijirea celor aproape 900 de morminte ale eroilor români căzuți în Cel de-Al Doilea Război Mondial, din Cimitirul Pomenirea. 

Frumoasa acțiune a avut loc miercuri, 4 mai, încă de la orele dimineții, tocmai pentru a pregăti sărbătoarea Zilei Independenței de Stat a României. 

Elevii au răspuns inițiativei Batalionul 191 Infanterie Arad de curățare a mormintelor aflate în cimitirul arădean din anul 1950, așezând totodată flori la căpătâiul celor care s-au jertfit pentru țară. 

„Astăzi, 4 mai, militarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, în cooperare cu un grup de elevi de la Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad, au desfășurat o activitate de îngrijire a mormintelor eroilor din Cimitirul Pomenirea.Cinstim astfel memoria eroilor români, cunoscuți și necunoscuți, căzuți la datorie pe câmpurile de luptă, pentru apărarea țării și valorilor naționale”, a declarat sublocotenent Octavian Corbei, din cadrul Batalionulul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”.

Foto: Nicolae Vulpe


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.